Uffe Lorenzen udviklede under nedlukningen en trio, der er blevet døbt LydSyn. Foto: Pr-foto

Syrerock-kongen er tilbage: Spiller i Herning på lørdag

HERNING Uffe Lorenzen & LydSyn giver lørdag aften koncert på Fermaten.

Danmarks ukronede syrerock-konge Uffe »Guf« Lorenzen udgav for et år siden sin tredje soloplade »Magisk Realisme« til generel begejstring hos publikum og kritikere i kongeriget og hinsides.

Efter udgivelsen gav han en stribe pandemi-regulerede solo-koncerter, blandt andet på et udsolgt Bremen Teater i København. Nu har Lorenzen i mellemtiden samlet sig en god, gammeldags rock-trio under navnet LydSyn, som udover ham selv inkluderer musikerens gamle venner Palle Demant på bas og Jens Eyde på trommer.

Under nedlukningen i 2020 stod kedsomheden i fuldt flor og afsavnet for rocken voksede med. De tre stak hovederne sammen og tændte op, og formationen gav efterhånden mening i en sådan grad, at LydSyn nu er på turné. Med sig tager de et udpluk af Lorenzens bagkatalog med behændig vægt på det seneste, relativt rockede soloalbum, men også materiale fra ældre skiver i eget navn og ikke mindst gamle Spids Nøgenhat-sange - alt sammen i et energisk, rå-swingende old school rock n’ roll trio-format.