Transportminister Benny Engelbrecht (S) klippede torsdag snoren til de to messer Transport 2021 og E&H. Foto: MCH/Lars Møller

Minister klippede snoren til 165.000 kvadratmeter messeområde

Lastbiler, varevogne, dozere og dumpere fylder såvel inde- som udeområder ved MCH Messecenter Herning til de to messer Transport 2021 og E&H

MESSER Et messeområde svarende til over 24 fodboldbaner blev torsdag morgen åbnet for det danske erhvervsliv inden for transportsektoren samt entreprenør- og anlægsbranchen, da transportminister Benny Engelbrecht (S) klippede snoren og officielt erklærede Transport 2021 og Entreprenør & Håndværk (E&H) for åbne.

Ministeren benyttede sin åbningstale til at takke den samlede transportbranche for at holde hjulene i gang i en svær tid med corona og roste alle for at skabe to messer med så kort varsel.

- Tak til alle arrangører, aktører, interessenter og virksomheder, som er her i dag. Godt I er med - godt I vil være med. Jeg er utrolig glad for at være her, sagde Benny Engelbrecht, der på åbningsdagen også bidrog med et indlæg omkring omstillingen af den tunge transport på konferencen Grøn Transport.

Transport i 14 haller
Administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen sendte i sin åbningstale også en tak til alle involverede parter for deres store - og vedvarende - indsats og engagement. Han kastede samtidig et personligt tilbageblik på de to messers arnested: HI-messen, der slog dørene op for første gang i 1963.

- For den ene af dagens messer - Transport - startede historien i 1988, hvor jeg som yngre projektleder kunne glæde mig over opbakningen fra branchen til en stor indendørs messe. I dag glæder jeg mig over den fortsatte opbakning gennem de mange år, lød det fra Georg Sørensen, der fortsatte:

- For E&H i sin nuværende form lød startskuddet i 2012, og vi byder i dag velkommen til den fjerde store og stærke arbejdende messe med masser af aktiviteter - Danmarks største fagmesse for entreprenør- og anlægsbranchen.

Transportmessen 2021 byder på 280 udstillere i 14 haller, der svarer til 80.000 kvadratmeter overdækket messeområde, mens E&H præsenterer 120 udstillere fordelt på 85.000 kvadratmeter udendørs messeområde. De to messer strækker sig fra 16.-18. september i MCH Messecenter Herning.