Hvordan lød det egentlig i oldtiden? Det kan man blive klogere på ved et arrangement, der finder sted tirsdag 21. september. Foto: PR-foto

Med på en oldtids-lytter

Fra råb til trut ved bredden af Bølling Sø

ENGESVANG Oldsager, skeletter og moselig er normalt stumme. Men hvordan lød fortiden? Og hvordan lød fortidens musik?

I et spændende samarbejdsprojekt mellem museumsformidlere, musikere, skolebørn og musikantropologen Eva Fock udforskes lyden af oldtiden.

Publikum indbydes til at gå med på en soundwalk i landskabet og høre resultatet af projektet. Soundwalk’en er en slags gående koncert ved Bølling Sø, hvor lydenes samspil med søen og naturen kommer til udtryk.

Tid til en lur
Projektet tager udgangspunkt i to ægte lurer - oldtidens blæseinstrumenter - som er udstillet i Klosterlund Museums nye oldtidsudstilling. Lurerne stammer fra en jernalderlandsby ved Herning og er lavet af træ. De giver et unikt indblik i oldtidens musikalske verden.

Arrangementet finder sted på tirsdag, 21. september, på Klosterlund Museum ved Bøllingsø.

Musikskolerne i Holstebro og Ikast-Brande og musikskolen, studerende på VIA-læreruddannelsen, Historielab samt elever fra Engesvang Skole deltager i projektet sammen med museets arkæologer og formidlere samt musikantropolog Eva Fock, der er initiativtager.

Derudover deltager lydforsker Ingeborg Okkels, fløjtespiller Kiku Day og slagtøjsmusiker Ying-Hsueh Chen.

Det er gratis at deltage i soundwalk’en, og man tilmelder sig gennem museets hjemmeside.