Stillbillede fra filmen »I Wish the World Was a Paper Plane«, som kan ses søndag på biblioteket.

CHP:DOX-dokumentar vises på biblioteket

HERNING Kulturinstitutionen Swinging Europe inviterer søndag eftermiddag inden for på Herning Bibliotek til visning af dette års CPH:DOX-dokumentar »I Wish the World Was a Paper Plane«, som Swinging Europe er involveret i.

Efter filmen vil filminstruktør Camille Bildsøe og producer Emilia Moth dele deres tanker omkring dokumentarens temaer: menneskerettigheder og nutidens politiske klima.

I sommeren 2019 mødtes en gruppe unge fra Syrien, Tyrkiet, England og Danmark til en to-ugers kunst- og teaterworkshop i Antalya, som Swinging Europe havde taget initiativ til. Her fik de til opgave at iscenesætte menneskerettigheder i en kollektiv kreativ repræsentation. For det første skulle de være enige om, hvordan rettighederne skal fortolkes, både kunstnerisk og politisk - og så gør det pludselig en forskel, hvis du kommer fra Syrien eller Danmark, selvom du ikke selv er opmærksom på det.

»I Wish the World Was a Paper Plane« er den filmiske skildring af et eksperiment i empati og tolerance, som bringer unge deltagere fra Syrien og Danmark til en ny forståelse af sig selv og hinanden.