Joachim Koester har fotograferet arkitekturen i fristaden Christiania.

Gratis adgang til Heart søndag: Oplev samtale om Christiania

BIRK Søndag er der gratis adgang til Heart, fordi det er museets fødselsdag.

En af de ting, man kan opleve, er en såkaldt »artist talk« med fotografen Joachim Koester og museets direktør, Holger Reenberg. Her rettes fokus mod kunstens forhold til fristaden Christiania, som det giver sig til kende gennem Koesters fotografier og Wiliam Skotte Olsens praksis.

I Joachim Koesters gådefulde dokumentariske fotos om arkitekturen i byggeriet i fristaden Christiania, »Day for Night, Christiania«, er det, som om vi får lov at se noget, det ikke er meningen, vi skal se.

En tilsvarende fornemmelse af voyeurisme fremkaldes, når man oplever den afdøde kunstner William Skotte Olsens udsmykkede vogn, der engang fungerede som hans hjem i Christiania og nu er en del af Hearts samling.

- Som kunstværker er Wiliam Skotte Olsens skurvogn og Jachim Koesters fotografier så forskellige som tænkes kan, men de er forenet gennem deres tilknytning til Christiania og dermed dokumenterer de et stykke danmarkshistorie, som har været genstand for beundring og kritik. Jeg ser frem til vores samtale om Fristaden og om to væsentlige kunstværker i Hearts samling, fortæller Holger Reenberg i en pressemeddelelse.

Samtalen foregår på engelsk.