Foto: Flemming Hansen

Gymnasieelever bakker op om landsindsamling

HERNING På Herning Gymnasium er eleverne godt i gang med at planlægge årets gymnasieindsamling, som er elevernes bidrag til Røde Kors’ landsindsamling søndag 3. oktober. Sidste år var hver fjerde indsamler gymnasieelev, og det engagement vil Røde Kors’ generalsekretær gerne hylde ved et besøg på gymnasiet onsdag 15. september, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

- Gymnasieeleverne har en fantastisk evne til at engagere hinanden, og deres bidrag til Røde Kors’ landsindsamling er helt uvurderligt. Man under dem jo virkelig, at de omsider kan dyrke gymnasiefællesskabet, og derfor er det dejligt at se, at de er så mange, der er fælles om at bakke op om indsamlingen, siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors, i pressemeddelelsen.

Under sit besøg vil han give eleverne et indblik i det hjælpearbejde, som Røde Kors laver i og uden for Danmark. Og gennem personlige fortællinger og videoklip fra brændpunkter som Afghanistan, Haiti og Cox’ Bazar vil han forsøge at inspirere endnu flere elever til at melde sig som indsamlere.