Sådan så det ud på Naturens Dag i 2018, hvor der blandt andet var træklatring. Foto: Henrik Ole Jensen

Tusindvis af børn ud i naturen

Der er massiv opbakning fra landets skoler og dagtilbud til Naturens Uge i næste uge. I Herning deltager 3588 børn

HERNING I uge 36 er det Naturens Uge - Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådets årlige mærkedage for oplevelser i naturen - og overalt i landet bliver det markeret med natur- og friluftsaktiviteter for både børn og voksne.

Også hos skoler og dagtilbud i hele landet er der natur på skemaet. I hverdagene 6. til 10. september skal 188.000 børn ud i det fri i forbindelse med Naturens Uge - heriblandt 3588 børn fra skoler og dagtilbud i Herning Kommune. Det fortæller arrangøreren i en pressemeddelelse.

- Det er helt fantastisk, at så mange børn er tilmeldt i år, og vi er enormt glade for, at både skoler og dagtilbud prioriterer at tage børnene med ud i naturen i løbet af ugen. Det er vigtigt, at vores børn bliver ordentligt introduceret til naturen, så de lærer at holde af den og passe på den. Og det er der heldigvis mange lærere og pædagoger, der gerne vil være med til at sikre, siger Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening, i pressemeddelelsen.

Naturens Dag
Søndag 12. september er der også traditionen tro Naturens Dag i Løvbakkerne.

På denne dag vil man kunne møde mange af de foreninger, der holder til i Løvbakkerne såsom Astronomiforeningen, Fotoklubben, Biavlerne og flere andre.