Patrick Bjorkstrand (t.h.) i samtale med sin holdkammerat Mikkel Højbjerg. Den tidligere Herning-spiller har skrevet under på en fire år lang kontrakt med nordjyderne. Foto: Tom Laursen

Patrick Bjorkstrand var tilbage i Herning: Har gode minder, men Blue Fox er et lukket kapitel

Thomas Damm 

Efter ni sæsoner i udlandet er Patrick Bjorkstrand tilbage i Metal Ligaen

ISHOCKEY Det var nok lidt af en overraskelse for de fleste, da Aalborg Pirates i sommer kunne offentliggøre, at man har skrevet en fire år lang kontrakt med 29-årige Patrick Bjorkstrand, der er født og opvokset i Herning og nåede godt 150 kampe for Blue Fox, inden han i 2012 skrev kontrakt med Mora og flyttede til Sverige. Det kunne nok være blevet til flere år i udlandet for spilleren, der fire gange har været til VM for Danmark.

- Men det passer mig rigtigt godt at komme hjem til Danmark nu, og der var nogle gode muligheder. Min kone (Tila, red.) og jeg bliver forældre til november, så det er med til, at det giver rigtig god mening at komme hjem til Danmark og få lidt mere ro på, end jeg har været vant til i efterhånden en del år, smiler Patrick Bjorkstrand efter 3-2-sejren over hans gamle hold, Blue Fox.

Mange i Herning og omegn havde nok håbet på, at han - som så mange andre Herning-spillere gennem tiden - kunne have fundet på at komme tilbage til barndomsklubben. Men det har ikke lige ligget i kortene.

- Jeg og hele min familie har mange gode minder her fra Herning. Omvendt kan jeg også mærke, at det passer mig fint, at det kapitel er lukket. Så kan jeg prøve noget helt nyt. Jeg ser Aalborg som en rigtig god mulighed og glæder mig til en årrække her, siger Patrick Bjorkstrand.

Efter en enkelt sæson i Sverige fra 2012-13 blev det til tre år hos Medvescak Zagreb, der spillede med i KHL-ligaen.

Herefter skrev han en et-årig kontrakt med NHL-mandskabet Los Angeles Kings. Han kom »kun« til at spille for organisationens farmerhold Ontario Reign i AHL-ligaen.

Det gav ikke den store succes, og han søgte derfra tilbage til Europa. Han har spillet i Finland og Tyskland og senest to sæsoner i Østrig.

Ude med langvarig hjernerystelse
Sidste år blev han ramt i december offer for en grim tackling, hvor han besvimede på isen og siden kæmpede længe med en hjernerystelse. Derfor var fredagens kamp mod Odense hans første rigtige kamp siden december - og kampen i Herning nummer to.

- Det er lang tid uden kampe, men jeg føler, at det går godt nu. Det er dejligt at være i gang igen og ikke mærke nogenproblemer, smiler Patrick Bjorkstrand.

I Aalborg er han kommet i kæde med en anden tidligere Herning-dreng, Thomas Spelling.

- Thomas er en rigtig god ven, så det har spillet ind i mine overvejelser, at han allerede var i Aalborg. Vi spillede i kæde sammen i Herning, og det gør vi igen. Det er sjovt at genoptage samarbejdet, og så er det rart at komme til en ny klub, hvor der er én, man kender rigtigt godt, forklarer han.

Der er sket en del i Metal Ligaen, siden han seneste spillede i de danske haller.

- Der mange steder - blandt andet her i Herning - hvor man har opjusteret på de fysiske forhold og moderniseret hallerne. Samtidig er det også mit indtryk, at ligaen er blevet endnu mere jævnbyrdig, og der er mange hold, der forventer at gøre det godt. Jeg synes også, at det virker til, at jeg i Aalborg er kommet til et stærkt hold, og med to sejre er vi heldigvis kommet godt fra start, understreger Patrick Bjorkstrand.

Personligt har han også allerede sat sit aftryk. Det blev til en scoring fredag mod Odense, og mod Herning blev han noteret for en assist i 3-2-sejren.