Fermaten har fået en ordentlig pose penge af Tuborg og vil nu uddanne unge kulturiværksættere. Foto: Tom Laursen

Fermaten hjælper unge iværksættere

HERNING Mange unge kulturiværksættere oplever, at de må flytte til større byer for at arbejde seriøst med deres interesser. Men det skal laves om, og nu melder Fermaten sig banen, når skaberforløbet Moment går i luften.

I november 2020 blev Moment tildelt den femte-største tildeling - 161.750 kroner - på landsbasis, da Tuborg Fondets Build Live Music Back Better-pulje blev uddelt.

Puljens formål er at kickstarte musiklivet efter corona. Støtten muliggør pilotprojektet, som tager sin start i dette efterår, men endnu vigtigere, så viser tildelingen af støtten en massiv opbakning til projektet.

- Vi har arbejdet med planlægningen af Moment i lang tid, og nu kan vi endelig gå i luften. Ud over at blive en kæmpe fordel for unge og yngre tilflyttere, så tror vi på, at projektet vil komme til at gavne lokalområdet, hvor borgerne bliver tilbudt en række gode oplevelser, siger projektleder Esben Aarup i en pressemeddelelse.

Selvom spillestedet Fermaten på papiret står som afsender, bliver projektet et frugtbart samarbejde på tværs af fagområder og erhvervsliv. En af projektets større samarbejdspartnere er Volcano, som i løbet af de sidste 12 år har haft mere end 200 unge iværksættere igennem et lignende forløb. Kristian Riis er medstifter af Volcano - og desuden tidligere medlem af bandet Nephew - og han fortæller, at man med iværksætterprojektet skaber fundamentet for et økonomisk bæredygtigt kultur- og byliv.

Man kan ansøge om at komme med på Fermatens hjemmeside. Forløbet starter i efterårsferien.