Manzonis berømte dåse hyldes af bulgarske Yavor Petkov torsdag aften. Foto: Flemming Hansen

Dåse hyldes med musik

BIRK Piero Manzonis ikoniske værk »Merda d’artista« hyldes torsdag aften på Heart med eksperimenterende samtidsmusik skabt til Socle du Monde Biennalen 2021. Værket bliver herefter en del af Hearts samling.

Det helt nye musikalske værk »Ode til dåsen« er komponeret af den internationalt anerkendte bulgarske fagottist Yavor Petkov. Kompositionen, der består af fire dele, er skabt med afsæt i Manzonis verdenskendte kunstværk »Merda d’artista« og udfolder på musikalsk vis komponistens forestillinger og fantasier, der kredser om Manzonis idé bag dåsen og det angivelige indhold.

Med kompositionen kaster Petkov et nyt lys over Hearts store samling af Manzoni-værker. Værket skrives for fagot og to percussionister, og med afsæt i Petkovs rødder vil værket være inspireret af bulgarsk og italiensk folkemusik.