Operasanger Karin Sjöholm får inspiration af danser og koreograf Morten Innstrand i samarbejde med instruktør Pernille Elimar på Knudsens i Holstebro. Foto: Bent Tilsted/Operaen i Midten

Operasangere lærer dansetrin inden Herning-optræden

HERNING/HOLSTEBRO En af Danmarks absolut bedste dansere og koreografer, Morten Innstrand, arbejder i øjeblikket med skuespillere og sangere til forestillingen »Den Stundesløse«, som Operaen i Midten sender til Den Gamle Højskole i Herning 1. og 2. september.

Han inspirerer dagligt de medvirkende i den kommende forestilling i træningslokalerne på Knudsens i Holstebro midtby sammen med instruktør Pernille Elimar.

Morten Innstrand har en lang og begivenhedsrig karriere bag sig. Han har arbejdet som professionel danser i en række succesforestillinger gennem mere end 20 år, har været skoleleder på Det Kongelige Teater Balletskolen Odense og har undervist professionelle dansere på danseinstitutioner og kompagniklasser. I 2005 grundlagde han Copenhagen Dance School sammen med Lotte Sigh.

Med Morten Innstrands ekspertise og viden om bevægelse og kropsligt udtryk skaber han et forarbejde, der skal give sangerne og skuespillerne det bedste grundlag for at kunne iscenesætte stemme, krop og skuespil.

Ludvig Holbergs »Den Stundesløse« - med musik af Bent Lorentzen - er en fortælling om den stressplagede Vielgeschrey, der har så travlt med sine forretninger, at han ikke når noget som helst - og slet ikke det vigtigste: livet selv.

Selvom komedien er næsten 300 år gammel, trækker den tydelige tråde til nutidsmennesket.