Den Danske Salmeduo laver stemningsfulde nyfortolkninger af danske salmer. Foto: Pr-foto

Jazzaften i Herning Kirke

HERNING Mandag 23. august er der jazz i Herning Kirke, når jazz-saxofonisten Christian Vuust og jazzpianisten Hans Esbjerg denne aften gæster kirken.

De udgør tilsammen Den Danske Salmeduo, og koncerten er en medrivende rejse gennem århundreders kirkemusik, hedder det i en pressemeddelelse. Duoen laver nyfortolkninger af danske salmer i et frugtbart møde mellem den nordiske folketones enkelhed, den klassiske musiktraditions nænsomhed og den amerikanske jazztraditions legende improvisationer.

Den Danske Salmeduo har siden 1996 givet over 500 koncerter i kirker og på spillesteder, og har syv anmelderroste cd’er bag sig.

Den røde tråd er de smukke og livskraftige salmer, som i den danske musiktradition er beriget med melodier og harmonier, som enhver moderne komponist kan misunde. Mange af disse salmer har været en del af almindelige danskeres hverdag i hundreder af år. Med andre ord er salmerne danske klassikere, sange der bliver stående.

Den Danske Salmeduo har lavet en række nye bud på hvordan disse sange kan spilles - med respekt for det musikalske udgangspunkt og fornemmelse for den tekstlige baggrund.