Mette Yding Olsen, skoleleder Gullestrup Skole, glæder sig til første skoledag på mandag, hvor hun blandt andet får besøg af borgmester Dorte West (V). Foto: Henrik Ole Jensen

Forældede retningslinjer til første skoledag: Det er den virkelighed, vi lever i

Herning Når de fleste børn i Herning Kommune mandag begynder i skole, bliver det måske med forældede corona-retningslinjer.

De aktuelle retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, hvis der skulle ske smitte, stammer helt tilbage fra 5. februar. Sundhedsstyrelsen arbejder i øjeblikket på at udarbejde nye retningslinjer for smitte i folkeskolen, og de regner med, at de bliver klar omkring skolestarten på mandag.

Retningslinjerne fra februar påbyder skolerne at sende hele klassen hjem, hvis nogen er smittede.

- Det er den virkelighed, vi lever i. Jeg regner ikke med, at det sker på mandag, men vi har jo navigeret i den her virkelighed i halvandet år efterhånden, så vi skal nok finde ud af det, siger skoleleder på Gullestrup Skole, Mette Yding Olsen, og tilføjer:

- Jeg håber da, at de når at komme med nye retningslinjer, inden vi begynder.

Skulle retningslinjerne ikke nå at blive opdateret, kan det i princippet betyde, at skolen må handle efter de gamle retningslinjer om mandagen, hvorefter skolerne må handle efter nye retningslinjer, når de kommer eksempelvis tirsdag eller onsdag.