Videbæk Harmonikaklub plejer at samle rekordbesøg på Søby Brunkulsmuseum, hvor gæsterne i år kan opleve den nye udgave af Festpladsen. Foto: Søby Brunkulsmuseum

Museum inviterer til underholdning og hygge i det grønne

På lørdag er der igen koncert ved Søby Brunkulsmuseum

SØBY Søby Brunkulsmuseum får på lørdag, 7. august, for syvende år på stribe besøg af Videbæk Harmonikaklub, som er garant for succes til »Musik på Scenen«. Det skriver museet i en pressemeddelelse.

Museet overholder alle restriktioner i forbindelse med corona, men skal ikke længere kontrollere coronapas, når musikerne leverer sommerhygge i det grønne - på den nye udgave af Festpladsen.

Dagen plejer sammen med Søbytræf at byde på årets største salg af billetter på Søby Brunkulsmuseum, men har i år fået konkurrence af de tre arrangementer i samarbejde med Brande Rocker og Kulturelt Samråd Herning. Aftenen før underholder således Queen Machine for op mod 500 gæster - og lørdag formiddag forandrer de ihærdige frivillige så Festpladsen fra et stående rockshow til siddende harmonika-hygge.

På Festpladsen åbner museet den traditionelle kiosk med diverse forplejning, herunder kage og grillpølser, men det er også tilladt at medbringe egen forplejning.

Mindes gode gamle dage
Når Videbæk Harmonikaklub underholder, kommer gæsterne til at mindes de gode gamle dage, for de fleste kender melodierne, og mange kan synge med. Det sikrer en festlig stemning, som publikum mindes med glæde, så derfor dukker mange op igen og igen ofte langvejsfra.

Videbæk harmonikaklub opstod i vinteren 1985/86 i forbindelse med aftenskoleundervisning i Videbæk. Et par af underviserne, Jørgen Sejr og Orla Andersen, tog initiativ til klubben. Medlemstallet har svinget meget siden starten fra cirka 8 til 35 medlemmer. For tiden har ensemblet 10 medlemmer.

Repertoiret på 170 melodier er meget blandet og valgt af klubbens egne medlemmer. Det spænder fra det meget enkle til det mere avancerede - fra spillemandsmusik til let klassisk og med fællessang undervejs.

Billet til hele dagen
»Musik På Scenen« plejer at samle et veloplagt publikum, uanset om det regner eller vejret byder på hedebølge.

Med almindeligt sommervejr kan der være tryk på ved indgangen, hvor der plejer at opstå kø, så det vil være en god idé at komme i god tid.

Nok er underholdningen på Festpladsen dagens højdepunkt, men entreen gælder hele dagen på hele museet, hvor gæsterne blandt andet kan se årets nyheder med blikhus, barbersalon og bulldozer samt den renoverede Voldsgaard, som var udgangspunkt for både arbejdsplads og boplads i tiden med gravning af brunkul i Søby.