Annette Hindkær (t.v.) og Pia Kølbæk er så småt gået i gang med at pakke frisørsalonen ned, for om kort flytter man midlertidig fra Vestergade til Glentevej. Foto: Henrik Ole Jensen

Fra Herning Bladet: Frisør Hindkjær får midlertidig adresse

Mathilde Bach callesen 

Frisør Hindkjær flytter for en periode fra sin mangeårige placering i Vestergade til Glentevej, inden hun flytter tilbage igen - denne gang i nyopførte lokaler

FLYTNING I mere end 17 år har kunder været vant til at gå ind ad døren i Vestergade 64, når de skulle have klippet, permanentet eller farvet lokkerne hos Frisør Hindkjær. Det skal de også lidt endnu, inden salonen til august flytter til Glentevej for en periode.

- Vi er så småt begyndt at pakke lidt af lageret ned - vi kan godt gå så småt i gang, siger Annette Hindkjær, som er indehaver af frisørsalonen.

Flytningen til Glentevej 16 i Herning er dog kun midlertidig, mens der skal opføres en helt ny ejendom på Vestergade 60-64.

- Jeg var lidt træt af det, da jeg lige hørte, vi skulle flytte, fordi jeg er glad for at ligge her, så jeg glæder mig over, at vi får samme placering igen, siger Annette Hindkjær og fortæller med et smil, at planen er, at frisørsalonen rykker ind i stueetagen i det nye byggeri.

Det er ikke første gang, at indehaveren pakker salonen i flyttekasser for at rykke til en anden adresse i Herning. Frisør Hindkjær har nemlig haft flere lokationer i midtbyen blandt andet på førstesal over det tidligere Paw Sko og over Din Tøjmand. Men i 2004 flyttede frisørsalonen så til Vestergade 64, hvor lokalerne blev sat i stand.

- Vi havde problemer med parkering inde i byen, og vi syntes, at huslejen var blevet for dyr, siger Annette Hindkjær, når hun tænker tilbage til den seneste flytning for godt 17 år siden.

God beliggenhed for kunder
Flere af kunderne er »flyttet med«, når Annette Hindkjær har rykket salonen, og hun regner heller ikke med, at den flytning, der venter om hjørnet, får den store betydning for kundekredsen.

- Vi har mange gengangere. Der er ikke så mange strøgkunder i salonen, fordi vi ligger herude. Så jeg tror ikke, det får den store betydning, at vi flytter på Glentevej, siger hun og uddyber, at forholdene også er gode på den nye, midlertidige placering, der ligger godt en kilometer væk fra den nuværende.

- Beliggenheden er ligeså god, fordi kunderne stadig kan parkere udenfor døren. Det kan vores kunder godt lide, at de har muligheden for, siger hun og er generelt vældig positiv om det, som venter forude.

Med den nye placering, hvor naboen Vestergades Blomster også rykker ind, kommer salonen til at være på samme antal kvadratmeter, der skal indrettes.

- Det bliver selvfølgelig ikke den helt samme luksus, som der er her. Men vi bestræber os på, at det skal blive godt for kunderne og os, siger hun.

- Vi begynder ikke at indrette en hel ny salon, når vi nu ved, at det er for en begrænset periode.

Godt på plads i nye lokaler
Men der vil selvfølgelig være stor genkendelse i den midlertidige frisørsalon, da de nuværende møbler flytter med.

- Det er noget af et arbejde, når man skal flytte to gange. Det kræver, at vi skal flytte vaske, produkter og udsugninger - det hele skal flyttes. Også hele lageret, fortæller Annette Hindkjær.

Derfor har salonen også nogle ekstra lukkedage, når flytningen nærmer sig. Derfor kan man ikke få ordnet hår hos Frisør Hindkjær fredag 30. juli og mandag 2. august.

- Det er for at have en god forlænget weekend til at komme på plads i de nye lokaler, fortæller Annette Hindkjær og fremhæver, at salonen åbner 3. august.

Her vil Annette Hindkjær og hendes ene ansat, Pia Kølbæk, tage mod kunderne, der løbende bliver informeret om den forestående flytning.

- Når kunderne bestiller en ny frisørtid nu her, fortæller vi dem, at vi flytter til ny placering siger hun og fortæller, at kunderne tager positivt imod det.

Selvom der ligger et arbejde forude, så er det med oprejst pande og en forventningsglæde, at Annette Hindkjær ser frem mod den kommende periode.

- Vi glæder os jo også til at komme i helt nye lokaler, når bygningen engang står klar, siger hun med et smil.