Søndag er der Hedetræf hos Autogalleriet i Birk. Man kan se udstillingen og alle de biler, som skal ud at køre søndag formiddag, inden de vender retur til Birk. Foto: Henrik Ole Jensen

Biler til skue på søndag: Hedetræf i Birk

Palle Heering Nielsen 

Autogalleriet i Birk er søndag vært for arrangement, hvor bilerne bliver luftet i det midt- og vestjyske

BIRK Der er noget at kigge på søndag for motorentusiaster og andre, som vil en tur ned ad mindernes allé i bilernes verden.

Autogalleriet på Industrivej Syd i Birk, der har en række klassiske biler og veteranbiler udstillet, inviterer indenfor til Hedetræf. Det betyder, at foreningen får gæster på fire - og muligvis to - hjul på besøg, og nogle af dem skal ud på en køretur i det forventeligt solrige vejr.

- Vi håber på 50-60 biler inklusive gæster. Sidste år havde vi gæster fra Frederikshavn og fra Als, så det spænder vidt, fortæller Bent Damsgaard, der er garagemester og med i Autogalleriets bestyrelse.

Autogalleriet åbner, når morgen bliver til formiddag, og her vil deltagerne parkere deres biler op til køreturen, som begynder midt på formiddagen og slutter to timer senere på Industrivej Syd. Undervejs skal deltagerne løse små opgaver, og ved hjemkomsten er der overrækkelse af præmier.

I hele åbningstiden vil interesserede kunne opleve udstillingen af biler.

For at kalde en bil for »classic«, skal den være mindst 25 år gammel, mens det er 35 år for at blive kaldt en veteranbil.