Vinnie og Jesper Olesen er glade for beslutningen om at blive forpagtere af Herning City Hotel, hvor de har mulighed for selv at bestemme, hvordan hotellet skal drives og udvikles. Foto: Henrik Ole Jensen

Fra Herning Bladet: Et nyt hotelkapitel er påbegyndt

Lene Toksvig 

Vinnie og Jesper Olesen er glade for forpagterlivet på Herning City Hotel, selvom der i de første syv måneder har været lidt bump på vejen

STATUS 1. november fik Herning City Hotel ny forpagter i 43-årige Vinnie Olesen, der efter 14 år som ansvarlig for hotelafdelingen på Hotel Medi i Ikast rykkede til Herning. Kort inde i det nye år fik hun selskab af sin mand, 47-årige Jesper Olesen, som i næsten 20 år var hoteldirektør på Medi.

Ægteparret har altså sammen kastet sig ud i et nyt hotelkapitel i Herning med adresse på Skolegade.

- Vi har arbejdet sammen i mange år, så derfor skulle vi finde et sted sammen - jeg kunne slet ikke forestille mig, at vi skulle arbejde hver sit sted, siger Jesper Olesen.

Parret har dog fået en lidt mere udfordrende begyndelse på byhotellet, end de havde regnet med, da coronapandemien endnu en gang skyllede ind over landet.

- Vi var sikre på, vi var på den anden side - vi sagde selv, vi ville have første kvartal af året med, så vi kunne få messerne med, smiler Vinnie Olesen og fortæller, at parret med succes pressede på for at fremskynde overtagelsen.

- Og der var håndboldmesterskaber i december, og det ville vi også have med. Men det blev ikke helt til så meget, griner Jesper Olesen.

Flyvende i gang
Det så ellers fint ud, da de overtog hotellets nøgler, for der overtog de samtidig en ordrebog med en god portion bookinger, så der var nok arbejde at kaste over sig, og da statsministeren i begyndelsen af november satte gang i lukningen af alle minkfarme, betød det yderligere bookinger, for de hjemmeværnsfolk, som var involveret i mink-aktionen, skulle have et sted at overnatte, så i et par måneder var hotellet fyldt med overnattende hjemmeværnsfolk.

- Så vi kom flyvende i gang, men så ramte 11. december. Vi sendte en fuldtidsansat, en rengøringsassistent og en receptionist hjem, og så mødte vi selv ind om morgenen klokken 05 for at lave morgenmadsposer til gæsterne, fortæller Jesper Olesen.

- Vi lavede kaffe to go, pakkede lidt nødder, kage og så videre, så gæsterne lige havde lidt at starte dagen på. Sådan kørte det frem til 21. april, siger Vinnie Olesen.

Det tog ægteparret med højt humør.

- Vi er jo vant til at arbejde meget og have lange dage, så vi har lavet det, der var behov for. Vi var indstillede på, at hvis der blev behov for det, klarede vi det hele selv, påpeger Jesper Olesen.

Lært hotellet at kende
Herning City Hotel, som har en historie, der går helt tilbage til 1896, byder på 52 nyrenoverede værelser, og ægteparret har udnyttet den stille nedlukningsfase til at komme godt rundt i hjørnerne.

- Det har næsten været en fordel, for nu kender vi hotellet - vi har selv haft fingrene i det hele, påpeger Jesper Olesen.

Humøret er altså højt hos ægteparret på trods af udfordringerne i begyndelsen, for de er glade for deres beslutning om at skifte hotel. Det har samtidig betydet nye arbejdsrutiner, for Herning City Hotel serverer kun morgenmad, så der er god tid til at tage sig af selve hoteldriften.

- Vi synes jo næsten, vi skulker lidt. Vi kommer fra et sted, hvor vi arbejdede 200 timer om måneden hver, så det er en omvæltning. Det er en tilvænningssag, men man har næsten dårlig samvittighed, griner Vinnie Olesen.

- Men det er positivt. Jeg kan ikke holde til det med min ryg med hårde fadserveringer - det har jeg gjort, siden jeg var 15 år gammel, så det er fantastisk at blive sig selv, siger Jesper Olesen.

Parret er i fuld gang med at udtænke planer for fremtiden, hvor de pusler med flere idéer, som de endnu ikke vil løfte sløret for, men der er der også god tid til, for de er faldet så godt til, at de regner med at blive på Herning City Hotel i mange år.

- Vi er rigtig glade for at være her, understreger Vinnie Olesen.

- Så vi har sagt til Herning Missionhotel (selskabet bag hotellet, red.), at vi bliver her, til vi skal pensioneres, fastslår Jesper Olesen.