Oplev Løvbakke Solsystem ved Løvbakke Naturcenter i Gullestrup på torsdag, når Herning Astronomi Forening inviterer borgerne til at opleve den delvise solformørkelse om eftermiddagen. Foto: Privatfoto

Oplev solformørkelsen og den ny solskive ved Løvbakke Naturcenter

GULLESTRUP På torsdag bliver Løvbakke Solsystem ved Løvbakke Naturcenter i Gullestrup genindviet.

Det sker i forbindelse med det astronomiske fænomen, delvis solformørkelse, der kan opleves mellem klokken 11.30 og 13.50 og kulminerer 12.40, hvor en tredjedel af solskiven er dækket af månen.

Herning Astronomi Forening inviterer derfor til at se solformørkelsen gennem et solteleskop og se den nye udgave af Løvbakke Solsystem.

Solsystemet ved naturcentret var tidligere bygget op som en sandcirkel med en diameter på 14 meter. Rundt om cirklen var der modeller af de otte planeter i de størrelsesforhold, de har i forhold til solen i universet.

Nu er der lagt belægningssten i sandcirklen for at komme et problem med ukrudt i sandcirklen til livs.

Herning Astronomi Forening søgte om økonomisk støtte fra Herning Kommune via borgersamarbejdspuljen, og nu er der altså fliser på solskiven.

Selve belægningsarbejdet er udført af foreningens medlemmer, og det færdige resultat præsenteres sammen med solformørkelsen 10. juni.

Senere på måneden er der en anden begivenhed med solen i centrum. Det er sommersolhverv, som falder mandag 21. juni og er årets længste dag med 17 timer og 45 minutter i det midt- og vestjyske.