Rikke Andersen - og alle vi andre - kan forhåbentlig snart smide mundbindene, når vi skal til koncert. Foto: Tom Laursen

Nu må du igen stå op til koncert

Kulturfest Herning byder på første ståkoncert på Fermaten i over et år - dog er det udenfor

HERNING Det siger lidt om, hvor mærkeligt de forgangne knap 15 måneder har været, når det er en nyhed, at man må stå op til en koncert.

Restriktionerne for kulturarrangementer lempes stille og roligt. Derfor bliver det muligt at nyde Frekvens-arrangementet foran Fermaten stående, når Kulturfest Herning på lørdag løber af stablen.

Det er over et år siden, at man sidst har kunnet opleve koncerter som stående publikum på Fermaten. Men nu gør nye retningslinjer fra Kulturministeriet, at Kulturfesten foran Fermaten bliver spillestedets første stående arrangement efter et år med corona.

Lokale navne
Mange længes efter at komme til koncert, hvor man hverken skal sidde ned, bære mundbind eller vise coronapas, og nu mærker man de første skridt i retningen mod livet som før corona.

På lørdag fra 16.30 til 21.00 kan man foran Fermaten opleve Frekvens, hvor en perlerække af nye, unge bands og artister giver et brag af en koncert.

Man kan se frem til at høre de lokale bands Flot Hat, Jin Deluca, Lava, Drengestreger og en af Danmarks nyeste popstjerner Mags.

Dog med mundbind
Foran Fermaten vil der lørdag være plads til 150 publikummer, hvor det er tilladt at stå op og gå rundt.

Man skal som deltager dog bære mundbind, når man står op og holde minimum en meters afstand til dem, man ikke ankommer med. Derudover er alle deltagere registreret, så man har alle nødvendige oplysninger ved en eventuel smitteopsporing.

- Vi glæder os så meget til at kunne byde velkommen til Frekvens og de unge kunstnere. At retningslinjerne nu gør, at vi kan have et stående publikum, som helt trygt og sikkert kan nyde musikken, er helt fantastisk, fortæller spillestedsleder Rikke Andersen i en pressemeddelelse.

- Frekvens på lørdag kommer til at give os en forsmag på, hvad vi kan vente os af efteråret. Restriktionerne lempes hele tiden, og det er vi glade for. Det har altid været sikkert at gå til koncert, fordi vi har en utrolig lang liste af restriktioner, vi skal følge. Vi er vant til at håndtere koncerterne under meget strikse retningslinjer, og derfor er vi også helt klar til lørdag, siger Rikke Andersen, som understreger, at Fermaten følger alle myndighedernes retningslinjer.