John Juhler Hansen har samlet på emaljeskilte i mange år. Foto: Pr-foto

Gadens blikfang

HERNING Tirsdag 8. juni er der foredrag om emaljeskilte på Herningsholm Museum.

Denne aften fortæller John Juhler Hansen om et stykke kulturhistorie fra det danske gadebillede i form af emaljeskiltet.

Emaljeskiltene havde deres største udbredelse i mellemkrigstiden og huskes især fra mure hos for eksempel købmænd og tobakshandlere. I dag er originale emaljeskilte yndede samlerobjekter, og John Juhler Hansen er selv en mangeårig og ivrig samler.

Han arbejder til daglig som registrator på Industrimuseet i Horsens. I 2016 udgav han bogen »Gadens Blikfang: Danske emaljeskilte gennem 100 år«. Foredraget vil være rigt illustreret med fremvisning af flotte billeder af mange emaljeskilte. John Juhler Hansen vil også fortælle om hans opstart som samler, hvordan han har skaffet skiltene og en del anekdoter om sin hobby.