Det bliver en fejring af fællesskab, færdighed og fairplay, når alle Danmarks skoleelever hjælper med at skabe en olympisk værdig finalefest. Foto: PR-Foto

Virtuelt OL for skoler

De virtuelle Skole Olympiske Lege er skudt i gang. 1300 af landets 0.-8. klasser deltager, heriblandt mange fra Herning Kommune

HERNING De kommende tre uger dyster skoleklasser i hele Danmark i en række sjove og udfordrende konkurrencer. Initiativet hedder De virtuelle Skole Olympiske Lege, og formålet med legene er at give eleverne en unik og fælles idrætsoplevelse efter lang tids nedlukning, oplyser arrangørerne bag Skole OL i en pressemeddelelse.

Der er lagt op til masser af grin og bevægelse, når 28.000 elever kaster sig ud i alternativ bowling, siddende volley, trillebør-relay og meget andet på trods af nedlukninger, afstande og restriktioner. Det kræver holdånd og sammenhold i klassen, når eleverne i løbet af tre uger klassevis skal gennemføre en række konkurrencer på deres skoler.

Finalefest i Lego House
Til De virtuelle Skole Olympiske Lege giver konkurrencerne point, alt efter hvor godt klasserne klarer sig. Pointene tages med videre til den store virtuelle finale fredag 18. juni, hvor en landsdækkende vinder fra hvert klassetrin kåres.

Finalefesten transmitteres ud til klasselokalerne direkte fra Lego House i Billund, hvor tv-vært Sofie Østergaard og vært på DR Ultra Jonas Madsen afslører årets vindere.

Præmien til vinderklasserne er en oplevelsesrig klassetur til Børnenes Hovedstad, Billund, med alt betalt.