Svend Brinkmann åbner kulturfesten sammen med Simon Kvamm fra Nephew. Foto: Henrik Ole Jensen og PR-foto

90 arrangementer: Så er programmet til Kulturfest Herning på plads

Kulturfest Herning bliver i år en anderledes størrelse. Programmet offentliggøres i dag

HERNING Selv om coronapandemien har sat sit aftryk på livet og ikke mindst kulturlivet i 2021, så er Kulturfest Herning 2021 klar til at løfte sløret for årets program for kulturugen.

Det fortæller Herning Kommune i en pressemeddelelse.

Det bliver en kulturfest i nye rammer, der vil tage udgangspunktet i fællesskab og det helt lokale islæt under temaet »En for alle«.

Billetsalg fra i morgen
Kulturfesten finder sted fra 5. til 12. juni i Herning i hele kommunen.

- Coronarestriktionerne har givet os nogle benspænd i år, som har betydet, at vi har skullet opfinde nye måder at lave en kulturfest på, ligesom mennesker opfinder nye måder at være sammen på. Kulturfesten 2021 bliver et fællesskab om alt det nære, fortæller Pia Trab Worm, der er projektleder for Kulturfest Herning.

Det fulde program med cirka 90 forskellige arrangementer bliver onsdag offentliggjort på hjemmesiden kulturfestherning.dk, og torsdag begynder billetsalget. I forvejen er der annonceret navne som Alberte Winding, Simon Kvamm og Svend Brinkmann, ligesom konceptet »Kulturfest to go« er blevet lanceret som en del af kulturfestugen.

Begrænset antal pladser
I arbejdet med at planlægge Kulturfest Herning har coronarestriktionerne dikteret faste rammer for at kunne mødes til både events og aktiviteter.

- For at vi kan styre publikumsflowet, så er der i år indført billetbooking på mange af arrangementerne. Så selvom et arrangement er gratis, så skal man have en billet, som koster et billetgebyr. Vi har desuden et stort fokus på at sikre forsvarlig afstand mellem publikummer samt hyppig afspritning og rengøring til begivenhederne. Heldigvis har vi en stor flok frivillige til at hjælpe os med at praktisere den del, fortæller Pia Trab Worm.

Arrangementerne under Kulturfest Herning har et begrænset antal pladser til rådighed. For at undgå tomme ubrugte sæder, opfordres man til kun at bestille de billetter, som man har tænkt sig at bruge.