Butiksbestyrer Tommy Helm Andreasen har selvfølgelig årets grillvine på hylderne. Her viser han de tre vine frem. Foto: PR-foto

De bedste vine til grill-aftenerne

ABC Lavpris har endnu en gang kåret Årets Grillvin 2021. Det er blevet til tre forskellige - en rosé, en hvidvin og en rødvin

KåRING Man har endnu en gang haft en kæmpe vin-smagning hos ABC Lavpris med henblik på at finde frem til årets grillvine 2021. Der skulle både findes og kåres en hvidvin, en rosévin og en rødvin. Nu er vinderne - og dermed Årets Grillvin 2021 - fundet.

- Da smagningen gik ud på at finde den bedste vin indenfor hver kategori, er det blevet til tre vine fra tre forskellige leverandører og tre forskellige lande, siger Torben Tobiasen, som er vinindkøber og sommelier hos ABC Lavpris, i en pressemeddelelse.

Hvidvin med stor fylde
Blandt hvidvine faldt valget på Granbeau Chardonnay grande reserve, som er en fuldfed Chardonnay fra Sydfrankrig, som er lavet i bedste oversøisk stil. Her får man stor fylde, cremet tekstur og en vin i god balance. Vinen har smag af pære, melon, abrikos og noter af eg, og den er særligt velegnet til grillet fisk og grillet kylling.

Vinen er netop udvalgt, fordi den med sin store fylde og smag skal kunne matche de brankede og røgede noter, som grillet fisk og kylling får efter en tur over gløderne.

Velegnet til skaldyr
Vinderen blandt rosévinene er udvalgt ud fra, at den er velegnet til lys fisk, skaldyr samt salater eller som et »hyggeglas«, mens grillen tændes.

Her er der lagt mere vægt på de lette sommerretter.

Valget faldt på GB Rosé fra producenten Georg Breuer. Denne rosévin er lavet på druen Spätburgunder også kendt som Pinot Noir. Vinen kommer fra det tyske vinområde Rheingau. Vinen er tør og i god balance med smag af sarte røde bær og citrusfrugter.

Fyldig rødvin til grillet kød
Rødvinen skal have en vis sødme, som kan matche de forskellige marinader, saucer og rubs som bruges til kødet.

Det er et af kriterierne, som vægtes højt ved den rødvin til grillaftenerne.

Den skal samtidig være fyldig, så den kan matche den rødede og brankede smag, som grillet kød får. Og så skal rødvinen have et moderat indhold af tannin, for at vinen ikke fremstår skarp, tør og sprittet, da tannin modarbejdes af sødme.

Ud fra disse kriterier faldt valget på Jugoso fra producenten Scheid Family Wines i Californien. Den er lavet på et blend af fem druer; Zinfandel, Cabernet sauvignon, Melot, Petite Sirah og Petit Verdot fra Californien.

Jugoso betyder »saftig« på spansk, og det er lige, hvad denne dejlige rødvin er, lyder det i pressemeddelelsen fra ABC Lavpris. Vinen har været lagret i 12 måneder på egetræsfade, som giver vinen en god kompleksitet. Smagen er præget af kirsebær, brombær, solbær, kaffe og cigarkasse.

Den er velegnet til rødt kød, spareribs, pulled pork, burger eller når der skal nydes et glas, mens mad og grillen gøres klar.

Med kåringen og gode vine på plads ser Torben Tobiasen sammen med ABC Lavpris frem til en sommer med mulighed for at tænde grillen - og nyde den danske sommer og et glas vin.