På Tekstilmuseet kan man lære om den australske teknik ecoprint. Foto: Pr-foto

Naturens farver på tøjet

HERNING Lørdag 15. maj er der workshop på Tekstilmuseet, hvor man kan lære at farve med naturens farver.

Med teknikken ecoprint trækker man naturens egne farver ud af planter og blade. Man lægger blade på papir og varmer det op, så farver overføres fra blad til papir, og det giver unikke og uforudsigelige resultater. Det er en teknik, der er udviklet i Australien, men som hurtigt har bredt sig til hele verden.

For at kunne lave ecoprint skal man på forhånd have indsamlet grønne blade. De kan enten samles dagen før og opbevares i en tætsluttende pose, eller de kan samles ind i god tid og tørres mellem et par aviser. Eukalyptus eller rosenblade fra en buket, der har kendt bedre dage, eller fra haven er velegnede. Det kan også være krydderurter eller blade fra bærbuske og frugttræer.

Workshoppen - der kræver tilmelding - strækker sig over en hel dag og ledes af Astrid Colding Sivertsen, der er uddannet molekylær biolog og har mange års erfaring med plantefarvning og formidling af plantefarvning.