Kongrescentret i Østergade er atter klar til at tage imod gæster. Foto: MCH

Kulturen genåbner i Kongrescentret

Genåbnings-planen for store arrangementer betyder, at kulturen igen kan opleves live. I MCH Herning Kongrescenter begynder genåbningen i morgen med Rune Klan

HERNING Der har været usædvanligt stille i kongrescentret på Østergade i Herning, siden nedlukningen af kulturlivet i Danmark trådte i kraft tilbage i december 2020. Med den politiske aftale kan indendørs kulturinstitutioner åbne igen fra 6. maj, og derfor ser MCH frem til atter at kunne byde gæster inden for til den første af en lang række kulturoplevelser i trygge rammer. Det fortæller de i en pressemeddelelse.

- Efter måneder uden mulighed for liveoplevelser, glæder vi os på både publikums og kunstnernes vegne til igen at kunne byde velkommen til kulturoplevelser i MCH, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S, og tilføjer:

- De store koncerter og shows i Jyske Bank Boxen vil formodentligt tidligst begynde at vende tilbage sidst på året og ind i 2022 på grund af de lange planlægningshorisonter.

Allerede i morgen genåbner kongrescentret med standupkomiker og tryllekunstner Rune Klan, og frem til sommerferien har besøgende i MCH Herning Kongrescenter rig mulighed for at få opfyldt deres kulturønsker med blandt andre TV-2, Hella Joof og Dizzy Mizz Lizzy.

Arrangementerne gennemføres sundhedsforsvarligt som siddearrangementer med sektioner af 500 gæster og krav om to kvadratmeter per person, værnemidler og coronapas. Gæsterne vil som i efteråret blive mødt af tryghedskonceptet TrygtMCH med fokus på adfærd, afstand, antal og hygiejne.

Kulturprogrammet fortsætter efter sommerferien og ind i efteråret, hvor man blandt andre kan opleve Søren Huss, Christian Fuhlendorff, Keld & Hilda og mange flere.

Også for koncernens øvrige forretningsområder var genåbningsplanen godt nyt. Der bliver ligeledes mulighed for at genåbne inden for konferencer, kongresser og hele messeområdet, lyder det i pressemeddelelsen.