Rikke Andersen og Fermaten får besøg af Frekvens Tour 18. september. Foto: Flemming Hansen

Frekvens Tour: Midtjysk turné for unge bands

Frekvens Touren for unge, håbefulde musikere gentages til september

HERNING I 2020 så et nyt regionalt samarbejde dagens lys.

Ni unge bands tog på tur rundt i regionen som en del af konceptet Frekvens Tour. På trods af corona kunne de unge arrangører i 2020 melde syv ud af turnéens ni koncerter udsolgte, og nu åbner tilmeldingen til Frekvens Tour 2021.

Der er ansøgningsfrist 31. maj.

Frekvens Tour er målrettet midtjyske bands og musikere i alderen 15-25 år, der skriver sin egen musik og som er klar til at blive guidet på vejen til de større midtjyske scener.

Det hele kulminerer, når de udvalgte bands til september tager på turné rundt til ni spillesteder i regionen: Bakkehuset (Ikast), Kedelhuset (Silkeborg), Pavillonen (Grenå), Subhuset (Holstebro), Turbinen (Randers), Kulisselageret (Horsens), Paletten (Viborg), Fermaten (Herning) og Generator (Ringkøbing).

Næste generation
Spillestedsleder på Fermaten i Herning, Rikke Andersen, mener, at Frekvens Tour er en givtig og nødvendig investering i den musikalske fremtid for regionen:

- Frekvens Tour er skabt for at give lokale bands og musikere mulighed for at udvikle sig. Vi tror på, at Frekvens Tour er med til at udvikle den næste generation af musikere, der kommer til at stå på vores scener og levere god livemusik til vores publikum, siger hun i en pressemeddelelse.

Ud over at få muligheden for at spille på de større, regionale scener deltager de udvalgte bands og musikere i en række workshops, som ikke blot hjælper dem med at udvikle deres musik og sceneoptræden, men også klæder dem godt på til at forstå musikbranchens helt specielle dynamikker. Det er altså ikke kun scenen, man forbereder dem på; de coaches også i markedsføring, økonomi, teknik og god lyd til livekoncerter.