Tanja K. Nielsen (t.v.), Jane Damkjær Hansen og Connie Skotte har atter fornøjelsen af at servicere kunderne, efter herningCentrets butikker for en uge siden kunne slå dørene op efter en nedlukning på fire måneder. Foto: Tom Laursen

Fra Herning Bladet: Nyt univers hos genåbnet smykkebutik

Mathilde Bach callesen 

Der er stor glæde hos Skotte Borg i herningCentret, som for en uge siden atter kunne tage imod kunderne. Smykkeforretningen har brugt nedlukningen på at stable et helt nyt univers på benene

VISIT Kort inden jul var Herning Bladet forbi smykkeforretningen Skotte Borg i herningCentret, hvor man så frem til nogle af årets travleste og hyggeligste dage med de sidste julegaveindkøb, men så lukkede landet endnu en gang ned. Det samme gjorde Skotte Borg.

Men for en uge siden fik storcentrene igen lov til at slå dørene op. Dermed kunne Skotte Borg efter fire måneders nedlukning rulle gitteret op og byde kunderne indenfor.

- Det er virkelig fantastisk. Vi har ventet så længe og glædet os så meget til, at vi kunne åbne, fortæller Connie Skotte med et stort smil, som nærmest taler for sig selv.

Sammen med Jane Damkjær Hansen og Per Borg Hansen driver hun Skotte Borg og Guld & Ure no. 26, som også ligger i herningCentret.

- Det har været nogle frustrerende og forvirrende måneder, fordi vi hen ad vejen troede, at nu måtte vi åbne, men det måtte vi så ikke alligevel. Men nu er vi her så, og det er vi glade for, siger Connie Skotte, som sammen med personalet har sørget for lidt ny udsmykning til butikken.

- Vi har sat små hyggelige sedler op, hvor vi minder kunderne om, at de gerne må hjælpe os med at være opmærksomme på antallet af kunder i butikken. De er gode til at vente ude på gangen, hvis der er mange herinde. Man vil jo også gerne passe på sig selv, siger hun.

Indtil nu har Skotte Borg de seneste fire måneder kun haft åbent for reparation af smykker og ure - en service, som foregik med aflevering og afhentning uden for butikken. Så det er noget ganske særligt, når de nu kan rulle gitteret op hver dag …

Makeover til butikken
Og det er da nærmest som at åbne en ny butik. For under nedlukningen sidste forår gennemgik smykkeforretningen en større renovering og et navneskifte, da den tidligere hed Guld & Ure.

- Der er stadig nogle kunder, som tror, at det er en hel ny butik, siger Connie Skotte og fortsætter:

- Men vi er stadigvæk de samme, og det er vigtigt for os at få fortalt kunderne, men vi trængte til, at der skulle ske lidt forandring - vi ville gerne være lidt mere lækre og eksklusive, siger Connie Skotte og fortæller, at det er indehavernes egen smykkeserie Skotte Borg, som har lagt navn til butikken.

Foruden nyt navn fik butikken nyt inventar, ny indretning og endnu bredere sortiment, nu hvor kunderne også kan finde andet end smykker og ure hos Skotte Borg.

- Vi har fået lidt delikatesser såsom chokolade og te på hylderne - vi synes, at det giver mening i forhold til veninde- eller værtindegaver. Og vi pakker det gerne pænt ind, fortæller hun.

- Man er nødt til at udvide sit sortiment en gang imellem og prøve nogle nye ting af, når man driver butik. Det er blevet taget godt imod af kunderne, fortsætter hun.

Udsmykning til boligen
Også under den seneste nedlukning har Skotte Borg udvidet sit sortiment - ja, faktisk har man skabt et helt nyt univers under navnet Skotte Borg Living.

- Det er en lille drøm, som vi faktisk har gået med et stykke tid. Det begyndte lige så stille, da vi sidste år udvidede med delikatesserne. Og under denne nedlukning havde vi pludselig tid og overskud til at sætte gang i Skotte Borg Living - så det gjorde vi, fortæller Connie Skotte.

- Der er brancheglidninger i mange brancher – og så faldt vi for living som supplement til vores. Det passer meget godt med, at hvis man nu har købt et smykke til en gave, men man lige mangler lidt ekstra, så kan man købe en ting fra Skotte Borg Living, supplerer Jane Damkjær Hansen.

Skotte Borg Living, som udelukkende drives som webshop, byder blandt andet på plejeprodukter samt lysestager og vaser. Indehaverne har dermed gjort det muligt for kunderne at udsmykke boligen.

- Vores nye univers rummer lidt bredt – der er både produkter til den nordiske stil, den franske landstil og retrostilen, hvis man er mere til det, fortæller Connie Skotte.

Selvom living kom til og blev udviklet under nedlukningen, hvor indehaverne havde mere tid i kalenderen, har man fortsat stort fokus på at videreudvikle den nye del, mens man sørger for alle kunderne i butikken.

- Vi skal hele tiden holde øje med nye trends og løbende udvide med nye produkter. Vi skal holde boldene i luften, selvom tiden nu bliver en anden, end da vi åbnede Skotte Borg Living for en måneds tid siden, fortæller Jane Damkjær Hansen, som glæder sig over at kunne give kunderne endnu flere muligheder under navnet Skotte Borg.