Tidligere journalistpraktikant Rikke Nørgaard debuterer som filminstruktør. Foto: Tom Laursen

Praktikant er blevet filminstruktør

HERNING For syv år siden var Rikke Nørgaard journalistpraktikant på Herning Folkeblad, men det var ikke den vej, hun havde lyst til at gå. Til gengæld kan hun i dag kalde sig filminstruktør.

Torsdag 6. maj er der fysisk verdenspremiere på hendes film, »Hvor vi står«. Det sker i forbindelse med filmfestivalen CPH:DOX, der i den kommende tid viser et hav af dokumentarfilm. De 177 film kan lige som sidste år også ses online, selv om man sidder i Herning - dog kun indtil 5. maj, hvor den virkelige verden tager over.

Debutantinstruktør Rikke Nørgaard går til daglig på Den Danske Filmskole, og hendes film handler om Laura og Malik, der har »kærestet« i fire år, men ikke kan finde ud af, hvad de skal være for hinanden.

I et filmisk eksperiment undersøger de deres relation ved at rekonstruere afgørende momenter fra deres forhold, hvorefter de viser dem for hinanden - sådan som de hver især oplevede det. I løbet af filmen genopdager de deres relation og dæmoner for til sidst at tage en beslutning om enten at kalde sig kærester - eller at gå hver sin vej.