Foto: Martin Ballund

Sure på politibetjente: Ukvemsord vekslet til sigtelser for to mænd

HERNING Politiet sigtede i weekenden to mænd for at fornærme betjente, der var i gang med at passe deres arbejde.

Fredag sent på aftenen blev en 28-årig mand fra Herning først sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen i gågaden, og da han kaldte betjentene for »latterlige, små stjerner«, »fucking svin« og andre ukvemsord, blev han også sigtet for at overtræde paragraf 121 i straffeloven.

Han blev anholdt, så han kunne sove rusen ud i detentionen.

Lørdag var politiet i Fynsgade, hvor de ville tale med personerne i en bil. Fire personer blev visiteret, og mens det foregik, kaldte en 26-årig mand fra Sdr. Felding betjentene for »dumme svin« og andre fornærmende ord, oplyser sekretariatsleder Bent Smedegaard.

Derfor blev manden sigtet for at overtræde samme paragraf som den 28-årige herningenser.