Søby Brunkulsmuseum genåbner onsdag og holder åbningsfest lørdag. Foto: Flemming Hansen

Sikker genåbning i Søby

Søby Brunkulsmuseet er klar til en sikker genåbning onsdag formiddag.

»Det ligger nu helt fast, at vi åbner den ny sæson onsdag 21. april. Vi overholder naturligvis alle restriktioner; herunder krav om coronapas. Desuden ensretter vi færdslen rundt på museet og i alle huse (bortset fra Frodes Hus og Fløjt Ottos Hus), så gæsterne går ind ad én dør og ud ad en anden. Vi har også udarbejdet en guide til museet, så alle kan bevæge sig den rigtige vej rundt«, skriver formand Jan Svendsen i sit nyhedsbrev.

Den store genåbningsfest bliver på lørdag, hvor den gamle gravemaskine fra Aarsleff A/S startes, der indvies bulldozer, blikhus og barbersalon, Frede Refsgaards akvareller ferniseres, og endelig er der åbning af Evald Eybyes ajourførte model-samling af lastbiler, gravemaskine og tog. Evald Eybye er selv til stede.

Søndag er der natur-tur, der begynder på museet med en gåtur til Fugletårnet, hvorefter deltagerne kører i egen bil til »Mount Søby« og ørkenlandskabet.