Agroskolen melder om fremgang i antal studerende. Foto: PR-foto

Agroskolen vil bygge ny skole i Herning

Uddannelse I hele sin godt 83-årige levetid har Agroskolen ligget i Hammerum. Men det kommer snart til at ændre sig.

Bestyrelsen på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier har netop godkendt, at Agroskolen flytter til Herning, hvor skolen skal bygge helt ny landbrugsskole, lyder det i en pressemeddelelse onsdag morgen.

Landbrugsuddannelsen vil få adresse i nærheden af Herningsholms campusområde på Lillelundvej, hvor eleverne blot vil være et stenkast væk fra andre unge på erhvervsskolens flere end 35 ungdoms- og erhvervsuddannelser i Herning.

- Vi er en erhvervsskole i Midt- og Vestjylland, og derfor ønsker vi at være skole for de erhverv, der er vigtige for området. Her er landbrugserhvervet naturligvis et centralt erhverv. Agroskolen er oprindelig en fusion mellem landbrugsskolerne Hammerum, Borris og Kongensgaard ved Lemvig, og siden sammenlægningen med Herningsholm i 2018 har vi haft tre gode år med voksende elevtal. Derfor glæder vi os til at tage næste skridt og præsentere fremtidens landbrugsskole, siger Allan Kortnum, direktør i Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.

Læs mere i Herning Folkeblad torsdag.