Biblioteket i Herning er med til at sætte fokus på ordblinde i uge 40. Foto: Tom Laursen

Biblioteksvagt er populær

HERNING Mange studerende har arbejdet hjemme i de første måneder af 2021. Heldigvis har online-bibliotekstjenesten, Biblioteksvagten, været en hjælpende hånd for de studerende, der ikke har haft mange muligheder for at få målrettet hjælp til deres opgaver andre steder. Og særligt i Midt- og Vestjylland har tjenesten været populær. Det fortæller Herning Bibliotekerne i en pressemeddelelse og oplyser, at der i perioden uge 1-12 i 2021 har været 11.697 henvendelser til Biblioteksvagten fra hele landet.

Og 19 procent af dem kommer fra brugere i Midt- og Vestjylland, hvoraf størstedelen er studerende.

- Størstedelen af henvendelserne i år har været fra studerende, der indtil for nylig har arbejdet med skriftlige opgaver og haft brug for online hjælp til kildesøgning. Det er også de henvendelser, der er mest tidskrævende. Men vi er meget glade for at kunne give de studerende en hjælpende hånd, siger Vera Daugaard, der er projektleder for Biblioteksvagten.

Det er 254 bibliotekarer spredt ud over landets folkebiblioteker, der udgør Biblioteksvagten. På en almindelig uge kommer der mellem 700 og 1200 spørgsmål ind fra brugere fra hele landet.