Foto: Henrik Ole Jensen

Kontakter ministeren: Herning anbefaler frikommuneforsøg

HERNING Siden 2016 har Herning Kommune deltaget i flere frikommuneforsøg på socialområdet, og erfaringerne har været gode, fortæller Anne Marie Søe Nørgaard (V), formand for social- og sundhedsudvalget.

Derfor vil kommunen gerne fortsætte, når forsøgene udløber med 2021, og det bliver kommunikeret videre til Folketinget, som skal afgøre, om forsøge skal blive til lovgivning.

- Vi vil kontakte ministeren og fortælle om de gode erfaringer og anbefale at fortsætte arbejdet ude i kommunerne, siger Anne Marie Søe Nørgaard.

Udvalgsformanden fremhæver blandt andet muligheden for at sætte kameraer op på plejehjem, så det bliver lettere at holde øje med demente og sætte hurtigt ind med hjælp for at skabe ro og tryghed.

I et andet forsøg har kommunen arbejdet med at gennemføre flytninger for voksne handicappede uden deres samtykke - for at sikre dem det bedst mulige botilbud.

I det tredje og sidste forsøg har borgere, som i forvejen modtager hjemmehjælp eller socialpædagogisk støtte på deres botilbud, fået mulighed for at tilkøbe ekstra hjælp og støtte.