Anna Sand Daasbjerg (t.v.) og Heidi Larsen har sammen etableret livsstilsbutikken Lelou,der byder på både tøj, interiør og smykker. Foto: Tom Laursen

Ny livsstilsbutik er åbnet i midtbyen

Lene Toksvig 

De to frisører Anna Sand Daasbjerg og Heidi Larsen har netop slået dørene op til Lelou, der er en livsstils-webshop med showroom beliggende i forlængelse af salonen

NYÅBNING Herning har fået sig en ny livsstilsbutik. Det er veninderne Heidi Larsen og Anna Sand Daasbjerg, som i sidste uge slog dørene op til Lelou i Bredgade 24 i smøgen mellem Bethaniagades parkeringsplads og gågaden.

- Vi havde begge gået med lysten til at åbne en webshop, men hvad der skulle være på den - det var lige det, fortæller Anna Sand Daasbjerg.

Det fik de to efterhånden sporet sig ind på, da de fik vendt tanken med hinanden, og i november havde de så formet en konkret idé, Lelou, som er navnet på deres nye virksomhed.

Den tager udgangspunkt i makkerparrets fælles interesse for mode og livsstil, og sortimentet byder på både interiør, smykker, tøj og accessories, smykker og hårplejeprodukter.

- Vi havde de første leverandørmøder i december, og så er det ellers bare gået derudaf, så det var næsten held i uheld, at salonen blev lukket ned, smiler Heidi Larsen.

Salon og showroom
Den omtalte salon er Frisør Hot Cut, som Heidi Larsen har været indehaver af de seneste 10 år. I 2017 blev Anna Sand Daasbjerg en del af hverdagen - først som ansat og sidenhen som selvstændig frisør med stol i salonen under navnet Sand Hairstudio. Det parløb har udviklet sig til, at de nu er forretningspartnere.

Frisør Hot Cut består, men salonen har fået lidt mindre plads, for Lelou er en webshop med tilhørende showroom, der ligger sammen med frisørsalonen.

- Vi brugte ikke alle pladser i salonen før, så vi har blot skåret en plads væk og flyttet dem sammen, fortæller Anna Sand Daasbjerg.

I showroomet har kunderne mulighed for at komme og iagttage nogle af varerne - og naturligvis handle, hvis man bliver fristet. Det vil ikke være alt på webshoppen, der er at finde i lokalerne, for her finder man blandt andet også møbler, der hurtigt ville fylde pladsen ud, men man kan se nærmere på tøj og gaveartikler, som Lelou gerne vil være rigtig gode på. Har man ikke mulighed for at besøge Lelou og se nærmere på tøjet, kan man dog alligevel få en fin præsentation af det på websitet, for her ligger en lang række videoer, hvor en model viser tøjet frem, så man kan se, hvordan det sidder.

Hele sortimentet er valgt ud fra venindernes egen smag.

- Og så er vi gået efter det, der ikke er i butikkerne i Herning i forvejen. Vi er gået lidt efter det stilrene nordiske - og så har vi prøvet at finde lokale brands, siger Heidi Larsen.

På listen over brands er så forskellige brands som Muubs, Hübsch, Modstöm, Kodanska og Nümph.

- Vi har den samme stil, men samtidig har vi hver vores smag, og det er godt, når der skal handles ved leverandørerne, griner Heidi Larsen og hentyder til, at de får hinanden til lige at overveje tingene en ekstra gang, inden man tager den endelige beslutning om, hvorvidt produktet skal være en del af Lelou.

Kæmpe satsning
Heidi Larsen og Anna Sand Daasbjerg har i de seneste måneder altså ikke haft mulighed for at tage kunder ind i salonen på grund af nedlukningen, så de har i stedet arbejdet 100 procent på deres nye »barn«, som Heidi Larsen kalder Lelou.

- Sådan noget her tager lang tid - der er meget arbejde i det, når der skal findes varer og laves en webshop. Der er rigtig mange ting, konstaterer Anna Sand Daasbjerg.

- Det er også en kæmpe satsning økonomisk, så det bliver spændende at se, om folk handler online. Man har lidt ondt i maven, for hvad nu hvis det ikke går ..., siger Heidi Larsen.

Der hersker dog ingen tvivl om, at optimismen bobler hos makkerparret, som glæder sig til, at herningenserne for alvor får øjnene op for Lelou og de forskellige muligheder den tilbyder - også i kombination med Hot Cut.

- Det er jo en livsstilsbutik. Det er meget in i blandt andet Holland og Belgien, at man blander det hele sammen - hvor man kan flere ting på en gang, fortæller Heidi Larsen.

- Vi er på en eller anden måde stylister. Vi kan nu klæde en på til fest og sætte håret - og så kan man også lige finde gaven til værtinden, fastslår Anna Sand Daasbjerg.