Foto: Martin Ballund

Politibetjent skubbet i brystet: 15-årig dreng anholdt i Herning

HERNING Søndag aften blev en 15-årig dreng anholdt af politiet og sigtet for vold mod embedsmand i funktion. Sagen begyndte klokken 22.17, hvor politiet fik anmeldelse om, at tre drenge og en pige gik rundt ved Kousgaards Plads og sparkede til garageporte og døre. Senere opdagede en patrulje fra politiet to 15-årige drenge og en 16-årig pige ved Markedspladsen, og dem ville betjentene gerne tale med.

- En af dem skubbede en politimand i brystet, og drengen blev anholdt og sigtet for at overtræde paragraf 119 (i straffeloven, red.), siger sekretariatsleder Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Drengen var også i besiddelse af en kniv med blad på syv centimeter, og derfor blev han også sigtet for at overtræde knivloven.

Mens betjentene var i gang med arbejdet, kom en 20-årig mand fra Herning til stede.

- Han blandede sig, selv om han flere gange blev bedt om at forlade stedet, siger Bent Smedegaard.

Det var først, da betjentene brugte deres peberspray mod den 20-årige mand, at han forstod budskabet.

Den 15-årige dreng er blevet løsladt.