Det fuldmurede hus på Tunøvej 5 i Herning er shinet op med pudset facade. Det har desuden gennemgået en totalrenovering i 2007. Foto: Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen, Herning

Ugens bolig: Indflytningsklar byvilla

Mathilde Bach callesen 

50’er-villaen med dobbeltgarage blev totalrenoveret i midt 00’erne, hvor der blev brugt kvalitetsmaterialer hele vejen rundt

BOLIG Vi skal denne gang et smut til sydbyen i Herning for at finde ugens bolig, som er en treplansvilla på Tunøvej 5.

- I min optik går den ind og konkurrerer med et klassisk byhus i tre plan. Du er ikke helt inde i midtbyen, men til gengæld får du et hus a la det - og så i tiptop stand, fortæller Phillip Thusing Krogsgaard fra Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen i Herning, der har udvalgt ugens bolig.

Villaen fra 1953 blev totalrenoveret i midt 00’erne, hvor den blandt andet fik nye træ-alu vinduer. Ligeledes fik villaen den helt store renoveringstur indvendigt.

- Det, som går igen, er, at sælger har brugt kvalitetsmaterialer hele vejen igennem. Det får man også fornemmelsen af, når man kommer indenfor. Det er veloverovejede løsninger i hele huset, fortæller Phillip Thusing Krogsgaard.

Tre plan med muligheder
Stueplan er indrettet med et værelse, badeværelse samt køkken-alrum og stue i ét. Der er desuden en mellemgang mellem køkken og udestue, hvor man har trappen til henholdsvis kælderen og førstesalen.

- Du får en rigtig fin etage i stueplan, siger Phillip Thusing Krogsgaard, som fortæller, at man også har muligheder for at indrette stueplan på anderledes vis.

- Der ligger et mindre kontor i stuen. Det kunne man nedlægge, hvis man vil udnytte stueplan til et leverum, siger ejendomsmægleren.

Han uddyber, at man også har mulighed for at skabe endnu mere plads i »leverummet« ved at vælte halvdelen af væggen mellem køkkenet og mellemgangen, der ligger mellem køkkenet og tilhørende udestue.

- Det vil give en masse lys i køkkenet og give lidt mere plads, til når familie og venner skal samles, siger han.

Som en del af villaens 159 kvadratmeter er også kælderen med bryggers, badeværelse med bruseniche og spabad samt to værelser.

- Kælderen er i beboelsesstandard - der er gulvvarme i det hele, der er god loftshøjde og godt med vinduer til at give lys, fortæller Phillip Thusing Krogsgaard og fremhæver, at der er egen indgang til kælderen.

Med i de 159 kvadratmeter er der en førstesal med et værelse og tilhørende loftsrum.

- Man kunne sagtens bruge værelset som et multirum, eller man kan bruge det til opbevaring, hvis man ikke vil have det i kælderen eller i den store garage, foreslår Phillip Thusing Krogsgaard.

Stor garage og lukket baghave
Til huset hører en dobbelt garage på 40 kvadratmeter, som er fuldt ud isoleret. Den vil nogen se en stor værdi i, forudser ejendomsmægleren.

- Det er sjældent, at man finder et hus så tæt ved byen med en så stor garage. I byen skal man normalt bare være glad, hvis man har en carport, siger han.

Udenfor er der også nogle gode kvadratmeter, der blandt andet rummer en lukket baghave med terrassemiljø. Den kan tilgås fra udestuen, hvorfra man har nedgang til haven mod sydvest.

- Det er en stor og nem have, som er helt lukket - og den ligger helt rigtigt i forhold til solen, siger Phillip Thusing Krogsgaard.

Villaen er til salg hos Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen i Herning, som har prissat den til 2.195.000 kroner.