Købmand Torben Klinkby Kristensen (t.v.) fra Rema 1000 i Snejbjerg har doneret 50.000 kroner, som Snejbjerg Skytte- Gymnastik & Idrætsforening - her repræsenteret ved Kirsten Østergaard - og Snejbjerg Borgerforening skal deles om. Til højre ses Jacob Dørr Sørensen fra borgerforeningen. Foto: Tom Laursen

Købmanden betaler tilbage til lokalsamfundet

Lene Toksvig 

Rema 1000 i Snejbjerg har doneret i alt 50.000 kroner, som skal gå til nye projekter, der skal komme alle i byen til gavn

SNEJBJERG Købmandsfonden KFI stillede sidste år en pulje med fem millioner kroner til rådighed, som frie købmænd over hele landet kunne søge om at få del i - for at give pengene videre til lokalsamfundet.

Den mulighed fangede købmand Torben Klinkby Kristensen fra Rema 1000 i Snejbjerg med det samme.

- Vi tænker på, hvad vi kan give igen - hvad vi kan give til Snejbjerg. Vi har jo stor »magt« og et stort ansvar, understreger »byens« købmand, Torben Klinkby Kristensen.

Han søgte derfor - og fik 25.000 kroner, som han kunne give videre til Snejbjerg Borgerforening. De skal gå til at forskønne Snejbjerg.

- Der er mange, der går op i udsmykningen af hovedgaden, og Snejbjerg har brug for forskønnelse, siger Torben Klinkby Kristensen.

Borgernes penge
Hvad pengene helt præcis skal gå til, er endnu uvist, men Snejbjerg Borgerforeningen arbejder med nogle idéer.

- Vi drømmer om et hygge- eller siddeområde ved parkeringspladsen her ved Rema, fortæller Jacob Dørr Sørensen fra borgerforeningen.

- Vi kunne godt tænke os et loungemiljø på Kløvertorvet med fokus på biodiversitet. Her tænker vi forskelige sommerfuglebuske eller andet, der kan give lidt liv, uddyber han.

Det er dog ikke kun borgerforeningen, der er blevet tilgodeset af den lokale købmand.

- Der kom lige en mulighed mere, smiler Torben Klinkby Kristensen.

Den mulighed opsnappede han på ny, og denne gang var det så Snejbjerg Skytte- Gymnastik & Idrætsforening (SSG&I), som blev tilgodeset med 25.000 kroner.

De er tiltænkt at gå til at give Snejbjergs indbyggere bedre information om, hvad der sker rundt omkring.

- Vi arbejder på at få en info-skærm til hallen. Vi vil også gerne have en info-skærm her hos Rema 1000 - og måske også et andet sted i byen, for så kan de, der ikke har adgang til facebook, se, hvad der sker i byen, siger Kirsten Østergaard, som er formand for SSG&I.

Mange nye indbyggere
Information delte foreningen tidligere ud via bladet »Sportsnyt«, der blev puttet i byens postkasser, men bladet er blevet nedlagt - og derfor mangler man en ny informationsmulighed, som altså kan blive info-skærme rundt i byen.

- Der er jo bygget meget her i Snejbjerg, så der er kommet nye til byen, og hvordan finder de ud af, hvad der sker? Det kan de så, når de handler, påpeger Kirsten Østergaard.

Faktisk kan info-skærme skabe et større samarbejde på tværs, for SG&I har i tankerne, at skærmene også skal benyttes af Snejbjerg Borgerforening, så denne ligeledes kan få spredt forskellige budskaber ud til de mange, der hver dag lægger vejen forbi Rema 1000.

Og Torben Klinkby Kristensen er helt med på idéen om at få en info-skræm i butikken.

- Vi er jo det sted i byen, hvor der kommer flest mennesker. Vi har i gennemsnit 1400 ekspeditioner hver dag, så vi har også en interesse i at få sådan en skærm, fortæller købmanden.

De to donationer er første skridt til at få realiseret drømme. Borgerforeningen har søgt yderligere midler hos kommunen, mens SSG&I har søgt forskellige fonde, for projektet med info-skærme kræver lidt flere penge, men lige nu har begge instanser fået et godt økonomisk afsæt.