Ugens nyopførte bolig er opført i teglsten kombineret med Rationel Aura vinduer. Huset er så nyt, at køber selv kan sætte sit præg på udenomsarealerne - blandt andet placeringen af garagen. Foto: Danbolig

Ugens bolig: Spritny villa i lukket kvarter

Lene Toksvig 

Ugens bolig blev opført så sent som i 2020 med en beliggenhed midt i Herning

Et nybygget hus midt i Herning. Det er, hvad ugens bolig, der ligger på Agervænget, i denne omgang kan byde på.

- Det er et rigtig godt smørhul i Herning, hvor der er fuldstændig stille og roligt, fortæller medindehaver af Danbolig i Herning, Anne Mogensen, om beliggenheden.

Den nybyggede villa er tegnet af M2 Plus Arkitekter - og blev opført i 2020. Den fuldmurede villa er opført efter bygningsreglementet BR 2018, så den lever op til alle aktuelle krav.

Boligarealet udgør 161 kvadramteter, der er fordelt i et plan, og der er flere detaljer, som kan fremhæves.

- Der er super fine lysindfald - blandt andet fra ovenlysvinduerne i gangarealet, og så har man i huset lavet en murstensvæg med en biopejs, som adskiller stue og alrum, siger Anne Mogensen, der i det hele taget fremhæver de lige linjer, der kendetegner arkitekturen i det nybyggede hus.

- Og så er det opført i gode, gedigne materialer - der er bestemt ikke sprunget over, hvor gærdet er lavest, fastslår hun endvidere.

Kvadratmeterne er fordelt på et køkken-alrum, en stue, og et bryggers. Derudover har huset to badeværelser, tre værelser samt et soveværelse med walk-in. Det ene badeværelse ligger i forbindelse med soveværelset.

Det kan i øvrigt nævnes, at man fra alle husets rum - bortset fra badeværelserne - har udgang til haven.

Som køber af det nybyggede hus kan man selv være med til at præge udenomsarealerne, for der mangler fortsat at blive etableret et haveanlæg, ligesom der også mangler at blive opført en carport eller garage alt efter, hvad man ønsker. For det er netop op til husets nye ejer at træffe den beslutning.

- Nogen vil have en muret garage, nogen vil have noget andet - man kan i princippet få det, som man vil have - også i forhold til placering på grunden, for der er er flere gode måder, så derfor kan man selv få lov til at bestemme, siger Anne Mogensen og fortæller, at der er afsat 80.000 kroner til den nye garage.

Ugens bolig er til salg hos Danbolig Herning, og prisen er 3.995.000 kroner.

- Et helt nyt hus midt i Herning til knap fire millioner - det er lidt usædvanligt, påpeger Anne Mogensen.