Dagpleje- og vuggestuebørn skal prøve nogle nye fastelavns-aktiviteter i år. Foto: Pr-foto

De mindste fejrer fastelavn

HERNING Når det lige om lidt er fastelavn deltager 526 lokale dagpleje- og vuggestuebørn i Tumlekaravanens fastelavnsfest.

I disse uger deltager de i en sjov og aktiv fastelavnsfest i dagtilbuddet med udgangspunkt i et online inspirationshæfte fra bevægelseskonceptet Tumlekaravanen, der er støttet af Nordea-fonden. På landsplan deltager mere end 31.000 dagpleje- og vuggestuebørn.

Formålet med inspirationshæftet er at give dagplejere og pædagogisk personale inspiration og redskaber til at igangsætte bevægelsesaktiviteter, der stimulerer og udvikler børnenes motorik.

En undersøgelse, som Børneulykkesfonden - som Tumlekaravanen hører under - har foretaget blandt dagplejere og pædagoger, ledere og andre ansatte i vuggestuer og private pasningsordninger, viser nemlig, at der er brug for ny inspiration.