Musikeren Morten Mosgaard er underviser på Fermatens online-kursus. Foto: Flemming Hansen

Musikkursus for unge i ferien

Fermaten arrangerer et online-kursus for unge musikere i vinterferien

HERNING I Midt- og Vestjylland lader man ikke corona spænde ben for, at unge kan få én på opleveren i vinterferien.

Helt gratis kan unge mellem 12 og 17 år komme på online-kursus i at lave deres eget musik digitalt, når pilotprojektet »Plug-In« i uge 7 går i luften.

Alt sammen takket været et stærkt lokalt kultursamarbejde.

Corona-venligt kulturprojekt
Vinterferien står for døren, og i Herning skulle en gruppe af musikglade unge have mødtes for at deltage i en musikcamp planlagt af Spil Nyt.

Spil Nyt er et kulturelt samarbejde igangsat af Fermaten, og med Herning Musikskole, Generator i Ringkøbing, Bakkehuset i Ikast og er række andre kulturinstitutioner i de midt- og vestjyske kommuner som samarbejdspartnere.

Det satte corona dog en brat stopper for, men kultursamarbejdet har vist sin styrke og sammen med Hernings nye rytmiske musikkonsulent, Martin Damgaard, har parterne på få uger fået er et nyt corona-venligt kulturprojekt stablet på benene.

Kompetent og erfaren underviser
Plug-In består af tre workshops, hvor underviseren Morten Mosgaard vil tage de unge igennem grundlæggende sangskrivning og musikproduktion i programmet Ableton Live Lite. Morten Mosgaard er uddannet rytmisk sanger og musiklærer fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aalborg og arbejder til dagligt som komponist, sangskriver og lyddesigner.

Potentiale ud over corona
Selvom Plug-In foregår online og digitalt, har projektet potentiale til at række langt ud over coronatiden.

- De unge kan tage erfaringerne med i øvelokalet, når de igen må mødes med deres bands. Derudover kan kurset være med til at lokke uprøvede musikere til at begive sig ud i musikproduktion, fordi det måske ikke er så nervepirrende at mødes med andre musikere online, fortæller Morten Mosgaard i en pressemeddelelse.

Plug-In kommer til at fungere som pilotprojekt, og der er allerede planer om flere initiativer i lokalområdet, der kan følge op på kurset.

Kultursamarbejde i en coronatid
På Fermaten glæder spillestedsleder Rikke Andersen sig over, at der kommer nye projekter og erfaringer ud af coronatiden.

- Vi har under corona lært at være yderst omstillingsparate, og det kan man bruge i projekter som dette. Plug-In er blevet stablet på benene på bare få uger, fordi alle involverede har været omstillingsparate, samarbejdsvillige og kreative, fortæller Rikke Andersen og lægger desuden vægt på, at samarbejdet mellem initiativtagerne er stærkere end nogensinde før.

- Corona har spændt ben for mange ting, men omvendt har situationen også gjort, at kulturinstitutionerne er blevet endnu tættere. Vi kæmper alle kampen mod corona, men vi kæmper også for, at kulturen stadig bliver bredt ud. Også til de unge.

Plug-In er for unge i alderen 12-17 og forgår online mandag, onsdag og fredag i vinterferien.

Der er et begrænset antal pladser og tilmelding er derfor nødvendig.