500 flyttekasser med julehjælp blev i december pakket og uddelt - og de blev ekstra gode takket være en stor donation fra Tryg-Fonden. Foto: Flemming Hansen

Julehjælpen kom trygt i hus

Lene Toksvig 

En stor december-donation fra TrygFonden til Herning Care betød, at foreningen kunne give ekstra julehjælp til alle ansøgere

DONATION TrygFonden offentliggjorde tidligere i denne måned de seneste modtagere af økonomisk støtte til forskellige projekter i Region Midtjylland, der skal fremme sikkerhed, sundhed og trivsel.

Med på listen var foreningen Herning Care, der fik tildelt 100.000 kroner, som var øremærket til julehjælp. Det vakte naturligvis glæde.

- Vi er så taknemmelig for at have fået de penge - vi blev simpelthen så glade, da vi fik det at vide, fortæller Jan Jakobsen, som er formand for Herning Care.

I 2020 havde Herning Care sat sig som mål, at 500 familier i lokalområdet, der på den ene eller anden måde er udfordret, skulle have julehjælp, men selvom der var samlet penge ind i blandt andet Åben Kirke, viste økonomien sig at være lidt udfordret.

- Vi kunne godt se, at pengene ikke slog til, så vi kunne ikke give den kasse, vi plejer, så vi var begyndt at tage ting ud af kassen, fortæller Jan Jakobsen.

Man sendte en ansøgning til TrygFonden, der altså imødekom den til stor begejstring for alle de frivillige i Herning Care.

- Folk jublede og var virkelig, virkelig glade, for nu kunne vi rigtig gøre noget for de 500 sårbare familier, vi gerne ville hjælpe, siger Jan Jakobsen.

Donationen betød, at det ikke længere var nødvendigt at nedgradere julehjælpskassen. Tværtimod.

- Nu kunne vi i stedet give en kasse, der var bedre end den, vi plejer at give. Kasserne var virkelig flotte, fortæller Jan Jakobsen, der oplevede en stor glæde hos modtagerne.

Herning Care søsatte »Mission Julepakke« i 2010, da man ønskede at give trængte familier i lokalområdet en bedre jul.

I 2020 var der altså 500 familier, der havde ansøgt om julehjælp, og de blev alle tilgodeset - blandt andet takket være TrygFonden, som gav en hjælpende hånd.

- Vi er dybt taknemmelige - også på vegne af de dejlige familier, der havde søgt, fastslår Jan Jakobsen.