Foto: Martin Ballund

Politiet vil skabe sikre veje i denne uge: Har fokus på alle færdselsforseelser

HERNING Landet over gennemfører politiet fra i dag, mandag, og til søndag 31. januar en målrettet færdselsindsats under navnet »Sikre veje«, hvor der vil være fokus på alle færdselsarter og alle lovovertrædelser i trafikken.

- Vi arbejder hver eneste dag for at nedbringe antallet af dræbte og alvorligt tilskadekomne i trafikken, så vi vil ikke acceptere, at nogle trafikanter blæser på love og regler. De skaber utryghed og bringer sig selv og andre i fare, siger Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter i en pressemeddelelse.

- I bund og grund handler det om at ændre adfærd. Det handler om at ændre en trafikkultur, så det at færdes i trafikken bliver en god og tryg oplevelse for alle, og det gælder uanset om man er gående, cyklist, bilist eller hvordan man ellers bevæger sig rundt i trafikken, tilføjer han.