Den lille kalv, der har fået navnet »Håb«, er det nyeste medlem af hjortefamilien, der står på torvet. Tirsdag hængte citychef Allan Kristensen et navneskilt om dens hals. Foto: Flemming Hansen

Den nye kalv i juleudsmykningen på Torvet har fået et navn

HERNING Hjortefamilien, der i denne juletid står og pryder torvet, har i år fået et nyt medlem, da en lille kalv er blevet tilføjet flokken. Men hvad skal kalven hedde?

Det spørgsmål har Herning City ladet byens borgere om at finde svaret op, og der er kommet mange bud på, hvad navnet skal være.

- Der er over 600, der har skrevet til os - og der er kommet mange fantastiske forslag. Der har været de platte forslag, der har været dem, der gav et smil på læben, og så har der været en stor mængde af seriøse forslag, fortæller citychef Allan Kristensen, der er beæret over, at så mange har taget del i konkurrencen - og været kreative.

Kalvens navn er nu fundet, og dens navneskilt er lavet. Her står der »Håb«.

- Der var rigtig mange, der havde skrevet navnet »Håb«, så der var en stor chance for, at netop det navn kom op af bowlen, da vi trak lod. Nogen havde også skrevet »Hope«, men vi bliver i det jyske og navngiver kalven »Håb«, siger Allan Kristensen.

Bringe minder om corona
Han er ikke i tvivl om, hvorfor netop det navn var så populært i en corona-tid.

- Det er blevet et år, som vi husker. At kalven gjorde sin entré i år, var tilfældigt, men navnet vil bringe minder om, at det var et år, hvor vi stod sammen, påpeger Allan Kristensen.

Håb skal fremover pynte på Torvet i juletiden sammen med kronhjorten Birk og hjortene Ella og Eyde.