Blomstermanden Johnny Haugaard har transformeret hele Nr. Vosborg til en stor juleudstilling. Foto: Pr-foto

Blomstermanden lukker sin udstilling – donerer den til plejecentre

11.000 har besøgt blomstermanden Johnny Haugaards juleudstilling - nu flyttes udstillingen ud på plejecentre

VEMB »Danmarks smukkeste juleudstilling« på Nr. Vosborg har været åben i en lille måned, og den har allerede trukket flere gæster end forventet.

Over 12.000 gæster har indtil nu lagt vejen forbi Nr. Vosborg for at se Blomstermandens smukke kreationer, og mange flere billetter er solgt. Derfor har udstillingen fået lov til at leve en uge længere end først planlagt.

- Det er den vildeste rejse. Og det bedste er, at den ikke engang er tæt på at være slut endnu. Jeg går og niver mig selv lidt i armen, for jeg kan slet ikke forstå, at det har kunnet lade sig gøre, fortæller Blomstermanden Johnny Haugaard, initiativtager til Danmarks smukkeste juleudstilling, i en pressemeddelelse.

750 kilo ler
Alle herregårdens stuer er i spil, og der er udsmykning fra gulv til loft med naturens materialer, lys, lyd og vand, der tilsammen skaber en helt usædvanlig julestemning. Johnny Haugaard har sammen med lige knap 300 frivillige knoklet i fem uger, for at sammensætte en juleudstilling skabt fra hjertet, der skal fortrylle og inspirere gæsterne.

Til gengæld er der drukket 1248 kopper kaffe, brugt 26.997 lyspærer, 750 kilo ler, 5000 roser, 325 sorte sække med mos og meget mere.

- De frivillige er efterhånden ved at vænne sig til mig og mine vilde idéer. I starten stillede de spørgsmålstegn til, hvorvidt det virkelig var nødvendigt med 3 kilo husblas, 137 flasker trælim eller 15 kilo ståltråd, men nu kender de mig og ved, at det er virkelig nødvendigt, fortæller Johnny Haugaard.

Ud på plejecentre
Det var planen, at udstillingen skulle kunne opleves indtil 20. december, men det sætter de seneste corona-restriktioner en stopper for.

Nr. Vosborg har derfor valgt at pille udstillingen ned og donere den til Holstebro Kommunes plejecentre.

- Efter nedlukningen i yderligere 30 kommuner i landet på grund af covid-19, er det en fantastisk glæde at lukke Danmarks flotteste juleudstilling med publikumssucces og ved at videregive julelyset til Holstebro Kommunes plejebeboere, fortæller direktør Helle I.M. Sigh.

- Det glæder os meget, at udstillingen kan leve videre i julen og resten af december måned til stor glæde for de ældre, som allermest har behov for lys i den mørke tid, siger Helle I.M. Sigh.

Udstillingen nedtages fredag, når de sidste gæster går igennem udstillingen på Nr. Vosborg midt på eftermiddagen og frivillige vil sørge for, at blomster bringes sikkert ud på plejecentrene i Holstebro Kommune.