Den årlige lysfest ved Fuglsang Sø i forbindelse med vintersolhverv plejer at være et tilløbsstykke med flere hundrede deltagere. Men i år er festen aflyst på grund af Covid-19. Foto: Henrik Ole Jensen

Coronaen slukker for årets lysfest

Den store lysfest ved Fuglsang Sø er aflyst på grund af covid-19 og forsamlingsforbuddet

HERNING 21. december er det vintersolhverv, årets korteste dag, og hvis ellers alt havde været, som det plejer, så ville Herning Kajakklub denne dag have inviteret til den store lysfest ved Fuglsang Sø, som klubben har gjort det de seneste fire år.

Men alt er ikke, som det plejer. I år er lysfesten aflyst på grund af covid-19 og forsamlingsforbuddet.

- Vi har været i kontakt med Herning Kommune samt politiet, og der er ikke noget at gøre. Sådan ligger landet lige nu, fortæller Charlotte Lindbjerg fra Herning Kajakklub og koordinator på lysfesten.

- Det er en rigtig, rigtig træls situation, og vi er naturligvis meget kede af det. Netop i år har vi brug for lidt ekstra lys i mørket og noget festligt, smukt og hyggeligt at se frem til, siger hun.

- Vores lysfest er en markering af, at den mørke tid er forbi, og vi går mod lysere tider. Det kunne rigtigt mærkes sidste år, hvor kajen og selve søen var lyst op, både rundt om søen og med kajakker og både på vandet, der alle havde lys på. Det var jo helt fantastisk, siger Charlotte Lindbjerg.

Hun lover, at lysfesten er tilbage igen 21. december 2021 klokken 19.

- For lyset og fejringen af dens komme midt i vinterens mørke skal markeres, siger hun.

- Og jeg garanterer, at hvis verdenssituationen pludselig vender, og miraklernes tid viser sig ikke at være forbi, ja, så kan vi rykke hurtigt, men indtil videre er lysfesten aflyst. mim