Museum Midtjylland er hærget af drillenisser og søger derfor hjælp til at opklare nisseroderiet. Foto: Pr-foto

Det Store Nisseroderi

HERNING Under overskriften »Hjælp - vi har nisser« sætter Tekstilmuseet, Herningsholm Museum og Frilandsmuseet Herning fra 21. november til 20. december fokus på nissefænomenet. Fra museerne lyder det:

»I denne tid vågner nisserne. Nisser er søde, men det er ikke altid, at deres drillerier og magi er godt for os mennesker. Tværtimod!

Især på museer er nisser faktisk et stort problem. De ødelægger nemlig museets arbejde ved at lave rod i tingene. I øjeblikket er der en hel sværm af nisser løs på vores museer. Nisserne bytter rundt på årstal, laver vrøvlehistorier og sætter deres fedtede nissefingre i vores udstillinger«.

Museerne søger hjælp fra familier til at opklare det store nisseroderi, så der kan komme orden i sagerne. Og der er præmier på højkant: blandt andet gaveposer med egenproducerede varer fra museet, flotte nisser og gavekort til Herning City.