»Rigoletto« kan opleves i MCH Herning Kongrescenter lørdag 14. november. Foto: Pr-foto

Knivskarp krimiopera

HERNING Stærke følelser, smuk musik og kendte operaarier - Giuseppe Verdis elskede opera »Rigoletto« gæster Herning Teater i en opsætning af Den Jyske Opera.

Det sker lørdag 14. november i MCH Herning Kongrescenter.

Giuseppe Verdi har forvandlet Victor Hugos skuespil »Le roi s’amuse« (Kongen forlyster sig) til en af de mest spændende historier i operahistorien.

Operaen er en mørk og knivskarp krimi, der udspiller sig i Mantova i Lombardiet i det 16. århundrede i en verden befolket af gangstere, sammensvorne, ludere - og en vanskabt hofnar, som forgæves forsøger at redde sin eneste datter fra en fordærvet verden.

Melodierne i »Rigoletto« er nogle af de mest kendte i musikhistorien. Verdi var da også så overbevist om, at han havde skrevet et mesterværk, at han afkrævede sine sangere fuldstændig tavshedspligt. Han forbød endda tenoren at fløjte arien »La donna è mobile« uden for teatret før premieren. Men siden 11. marts 1851 har melodierne fra »Rigoletto« lydt igen og igen verden rundt.

Lektor Aage Christiansen giver gratis operaintroduktion inden forestillingen.