Bo Boje Skovhus og Peter Lodahl var blandt sangerne ved årets operafestival. Foto: Tom Laursen

Netop besluttet: Herning Opera Festival finder også sted i 2021

Den tredje udgave af Herning Opera Festival er allerede under forberedelse

HERNING Operakomitéen bag Herning Opera Festival har netop besluttet, at man allerede nu starter forberedelserne til den tredje festival, der i 2021 igen skal finde sted sidste weekend i august.

Selv om coronaen og dårlige vejrudsigter i år truede arrangementet, blev de 10 koncerter stort set afviklet i tørvejr og solskin, og heldigvis var de tre dage i en periode, inden smittetallene for alvor igen begyndte at stige.

I løbet af foråret var der usikkerhed om gennemførelsen. Programmet var stort set færdigt i begyndelsen af marts, da landet blev lukket ned.

Projektteamet blev derfor meget udfordret af de mange ændringer og skiftende retningslinjer. Indholdet blev justeret og tilpasset tre-fire gange, inden Operakomiteen tog den endelige beslutning om at gennemføre under hensyntagen til de stramme restriktioner, som publikum var meget imødekommende overfor.

Genkendelig festival
På Operakomiteens næste møde inden jul vil man tage stilling til, om udgangspunktet for 2021-udgaven skal være et reduceret festivalprogram med respekt for pandamien eller et fuldt program, der kan nedskaleres, hvis det viser sig nødvendigt næste sommer.

- Det er vigtigt, at vi udvikler operafestivalen med nye, spændende tiltag, men det skal også være en genkendelig festival, hvor de succesfulde formater fra de to første år selvfølgelig skal indgå i programmet, siger operafestivalens kunstnerisk ansvarlige Mads Bille i en pressemeddelelse - i komiteen finder man også Kurt Poulsen, Kurt H. Jørgensen, Søren Baunsgaard og Helge Sander.