62 plakater er lige nu placeret rundt i kommunen, og de skal få både bilister og cyklister til at lægge mobilen fra sig, så man kan koncentrere sig om trafikken. Foto: PR-foto

Husk at lægge mobilen i trafikken

TRAFIKKAMPAGNE I denne og de to næste uger gennemfører Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension samt Herning Kommune en uopmærksomhedskampagne, som er rettet mod både bilister og cyklister. Derfor har kampagnen to navne: »Læg Mobilen - Kør bil, når du kører bil« og »Læg mobilen - Kør cykel, når du kører cykel«.

Baggrunden for kampagnen er, at der er uopmærksomhed eller manglende orientering involveret i over halvdelen af alle dødsulykker i trafikken, og da det kan være mobilen, der distraherer os, så retter kampagnen samtidig fokus mod et problem, som vi i bred almindelighed ofte er enige om: at mange af os er så afhængige af vores mobiltelefon, så det i højere grad er mobilen, der styrer os, og ikke os, der styrer mobilen. Det gælder i alle mulige sammenhænge - til middagen, til møder, når man passer børn, til koncerter. Og altså, når man bevæger sig i trafikken, men i bilen kan bare få sekunders uopmærksomhed have store konsekvenser. Kommer man eksempelvis kørende i bil med 50 km/t, når man at tilbagelægge 56 meter, mens man har øjnene på mobilen i blot fire sekunder ...

Kampagnen kører frem til 15. november.