Svenske Linda Olofsson spiller Karen Carpenter. Foto: Pr-foto

Carpenters i kongressen

HERNING Herning Teater inviterer tirsdag 27. oktober til en sanselig, varm, rørende, overraskende og ærlig aften i musikalsk selskab med verdens mest succesrige søskendepar - Carpenters.

Musikforestillingen »Close To You« er historien om søskendeparret Richard og Karen Carpenter fra Californien i USA. De blev verdens mest succesrige duo i starten af 1970’erne. Deres karriere endte alt for tidligt og meget ulykkeligt, da Karen Carpenter døde som blot 31-årig i 1983.

Forestillingen følger den aldrende Richard Carpenter, der en aften hjemsøges af sin afdøde søsters minde. Mødet mellem det genforenede søskendepar tager publikum på en rejse gennem deres karriere og viser de lyse og mørke sider af historien. De genoplever deres store musikalske succes, der hurtigt gjorde dem verdensberømte med sangen »Close To You« i 1969.

På bagsiden af deres enorme succes var deres liv præget af omsorgssvigt, ulykkelige kærlighedsforhold, et løgnagtigt ægteskab, pillemisbrug, sygdom og søskendejalousi i en dysfunktionel familie, styret af en voldsomt dominerende mor.

Heldigvis står sangene tilbage, og publikum skal blandt andet høre »Top Of The World«, »There’s A Kind Of Hush«, »Please Mr. Postman« og selvfølgelig »Close to You«.

På scenen i kongrescentret møder man Linda Olofsson og Lars Oluf Larsen.